Η βαριά βιομηχανία του στοιχηματισμού

Η βαριά βιομηχανία του στοιχηματισμού

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδίκως κατακρίνεται η νεοελληνική κοινωνία από εκλογολόγους, κοινωνιολόγους, εθνολόγους, ενίοτε και ψυχολόγους, σαν «κοινωνία χαμηλών προσδοκιών». Η ακμή του ευγενούς αθλήματος του στοιχηματισμού δηλώνει πεντακάθαρα το εντελώς αντίθετο. Ελπίζοντας ότι θα πιάσουν την καλή και θα λύσουν μια κι έξω, και για τρεις γενιές, τα προσωπικά και τα οικογενειακά τους προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα του σογιού και των φίλων τους, οι Ελληνες σπένδουν καθ’ εκάστην, λεβέντικα και κουβαρνταλίδικα, εκατό εκατομμύρια ευρώ στις θεότητες της τύχης. Μεγάλες προσδοκίες. Πολύ μεγάλες.

Το τελευταίο δίμηνο του 2022, λόγω και του Μουντιάλ, ποντάραμε ως έθνος 4,4 δισ. ευρώ στο ονλάιν στοίχημα και στο λάιβ καζίνο. Μισό δισ. πάνω από τον μέσο όρο ο τζίρος του διμήνου, 133 εκατ. ευρώ τα κέρδη των εταιρειών. «Ρεκόρ απίστευτο, ανεπανάληπτο», αναφώνησαν τότε ενθουσιασμένοι οι ειδήμονες. Και όμως, ξεπεράστηκε πανεύκολα. Κατά την Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, ο στοιχηματικός τζίρος του πρώτου διμήνου του 2023 ανηφόρισε στα 5,83 δισ. Αμα πάει καλά η οικονομία, πάει παντού. Και σίγουρα τα οικονομικά των εταιρειών στοιχηματισμού πάνε από το καλό στο καλύτερο, με τα κέρδη τους συνεχώς διογκούμενα. Αυτές την απέκτησαν προ πολλού την επενδυτική τους βαθμίδα. Και με την ακατάπαυστη καταιγίδα των διαφημίσεών τους σε κάθε είδους επικοινωνιακό μέσο, θα δελεάσουν ακόμα περισσότερους επενδυτές.

Την πελατεία τους, πάντως, μπορούν να τη διευρύνουν και εμπλουτίζοντας το «μενού» τους. Θα τιμηθούν μάλιστα ως εθνικοί ευεργέτες αν προσφέρουν μερικά σιγουράκια, ώστε κάπως να μειώσουν τη χασούρα τους οι εθισμένοι. Ιδού: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί προ του συνεδρίου του ή μετά; Το ΕΣΡ θα συγκινηθεί το 2023 ή το 2033 από τη νεοδημοκρατική μονοκαλλιέργεια της ΕΡΤ; Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διακοπεί τον Γενάρη ή τον Μάρτη, προς αποφυγήν ενός λίαν πιθανού εμφυλίου χουλιγκάνων, καθοδηγούμενων από παραδημοσιογράφους-«λοχαγούς» των ΜΜΕ; Θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας;

Και διεθνή: Η Ε.Ε. θα αποκτήσει κοινή εξωτερική πολιτική σε τρία τέρμινα ή σε δεκατρία; Είναι αντισημιτική ή όχι η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση «Jewish Voice for Peace», που οργάνωσε διαμαρτυρία στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, με τα συνθήματα «Η θλίψη μου δεν είναι το όπλο σου» και «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει»; Θα παραιτηθεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, διαμαρτυρόμενος για την πλήρη απαξίωση του Οργανισμού;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή