90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 24-11-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΝΙΟΡΙΤΑ: Ο Δον Ζουάν υπερφαλαγγίσθη! Η μέχρι τούδε θεωρουμένη ως ακρόπολις της υπεροχής των αρρένων παρεδόθη. Η θελκτική «σενιορίτα» των ημερών της Κάρμεν επέρασε πλέον εις την ιστορίαν. Η σενιορίτα τύπου 1933 άφισε τα μαντήλια και τις καστανιέττες της και εισήλθεν εις την πολιτικήν σκηνήν. Οκτώ εκατομμύρια δεσποινίδων έχουν σήμερον το δικαίωμα της ψήφου, το οποίον εχρησιμοποίησαν διά πρώτην φορά εις τας εκλογάς της παρελθούσης Κυριακής. Δηλαδή υπερέχουν κατά 700.000 των αρρένων εκλογέων. Αυτή η πολιτική ενηλικίωσις έρχεται εις μίαν κρίσιμον στιγμήν της ιστορίας του έθνους, ενώ ο πρόεδρος Αλκαλά Θαμόρα μεταθέτει από τους ώμους του ισπανικού λαού την ευθύνην του καθορισμού του δρόμου που θα ακολουθήση η νεαρά Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Κατά τας ημέρας αυτάς ενεκαινιάσθη νέον είδος διαφημίσεως ύστερον από την φωτεινήν εφημερίδα η οποία από τα ύψη των μεγάρων της πόλεώς μας ελιθοβόλει με διαφόρους ειδήσεις το κοινόν. Εις την πλατείαν Ομονοίας μεγάφωνον διακηρύσσει τας τιμάς διαφόρων καταστημάτων των οποίων την διαφήμισιν αναλαμβάνει. Ούτω ακούει κανείς ότι το τάδε κατάστημα πωλεί προς 7 δραχμάς κατά ζεύγος τις κάλτσες… ή ότι η δείνα ρεμπούμπλικα είνε προτιμοτέρα κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή