Επεσε ψευδοροφή νοσοκομείου; Ψευδοπρόβλημα…

Επεσε ψευδοροφή νοσοκομείου; Ψευδοπρόβλημα…

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί στις δημοσκοπήσεις η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση να αποσπούν υψηλά ποσοστά, η κυβέρνηση εντούτοις δεν δείχνει να ανησυχεί. Αλλωστε τα αρνητικά αισθήματα δεν έχουν λάβει τη μορφή μαζικών και επίμονων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων. Πολύ περισσότερο την ενοχλεί το γεγονός ότι στη νέα θητεία της αδυνατεί να χρησιμοποιήσει το πατροπαράδοτο αυτοαπαλλακτικό σλόγκαν: «Παραλάβαμε καμένη γη». Αντ’ αυτού συνεχίζει να κραδαίνει σαν δικαιολογητικό ή άλλοθι για κάθε αστοχία της το δογματάκι «ναι, αλλά μόλις προχθές πήραμε 41%». Το οποίο όμως ακούγεται σαδιστικότερο σε κάθε νέα χρήση του.

Λόγους γεννήτορες της δυσαρέσκειας βρίσκει κανείς πολλούς και σοβαρούς. Εκτός αν τον καλύπτουν οι κυριακάτικες ανασκοπήσεις του πρωθυπουργού στα σόσιαλ μίντια, όπου φιλοτεχνείται με αυστηρή αντικειμενικότητα η εικόνα μιας ζηλευτής Ελλάδας που αριστεύει σε όλους τους τομείς. Ανάμεσά τους και στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπου, μετά τη λίαν επιτυχημένη θητεία του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ηγείται ο κ. Αδ. Γεωργιάδης. Ο οποίος στην πρώτη θητεία του στο ίδιο υπουργείο, Ιούνιος 2013 – Ιούνιος 2014, είχε κλείσει εφτά δημόσια νοσοκομεία. Το θύμισε ο ίδιος, στην τελετή της παλιννόστησής του. Και φυσικά το θύμισε με καμάρι. Τω καιρώ εκείνω άλλωστε διαλαλούσε ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία τρόικα να του κλέψει τη δόξα για το κλείσιμο των νοσοκομείων και τις απολύσεις υγειονομικών.

Τη δόξα για την πτώση τμήματος της ψευδοροφής σε δύο κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου (εντελώς προβοκατόρικα, η απογευματινή συνέβη ενόσω οι αρμόδιοι επιθεωρούσαν τις ζημιές που είχε προκαλέσει η πρωινή) πού να την πιστώσουμε άραγε; Στον νυν υπουργό Υγείας; Στον προκάτοχό του ή στον προκάτοχο του προκατόχου; Το… τρίλημμα έχει μία και μόνη απάντηση: το κλέος αυτό, το κλέος για τη συνολική διάλυση του ΕΣΥ, όπου εκτός από τις οροφές πέφτουν από την υπερεξάντληση και οι εναπομείναντες γιατροί, χρεώνεται συνολικά στην κυβέρνηση. Και πρωτίστως στον ηγέτη της.

Να περιμένουμε αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ; Προσλήψεις; Μονιμοποίηση των επικουρικών; Δίκτυο μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας; Μα ναι. Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι «θα υπάρξει πρωτοβουλία πάρα πολύ άμεσα». Αν στη γλώσσα της πολιτικής το «άμεσα» σημαίνει «θα δούμε», το «πάρα πολύ άμεσα» δεν μπορεί παρά να σημαίνει «ζήσε Μάη μου». Αλλωστε ψευδοροφές πέφτουν. Ενα ψευδοπρόβλημα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή