49 χρόνια πρίν… 22-V-1965

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ: Νέαν απόδειξιν της χρεωκοπίας της ελληνικής και κυπριακής πολιτικής επί του Κυπριακού απετέλεσαν αι χθεσιναί δηλώσεις του κ. Αντρέι Γκρομύκο, εις την Αγκυραν. Ο Σοβιετικός υπουργός Εξωτερικών ενέμεινεν εις τας δηλώσεις του της 22ας Ιανουαρίου, διά των οποίων υπεγράμμιζεν ότι η ομοσπονδιακή μορφή θα ηδύνατο να επιλεγή διά την οργάνωσιν της νήσου. Και προσέθεσε χθες, ότι, διά να εξευρεθή μόνιμος ειρηνική λύσις του Κυπριακού, η ύπαρξις δύο χωριστών εθνικών κοινοτήτων πρέπει να γίνη αποδεκτή και τα διαιώματά των σεβαστά. Ούτω επεβεβαιώθη ότι, μετά την ατυχή στροφήν του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου προς την Μόσχαν –με την συγκατάθεσιν της ελληνικής Κυβερνήσεως [Γεωργίου Παπανδρέου]– η Αγκυρα, ελισσομένη επιτυχώς, εξησφάλισε την υποστήριξιν και της Σοβιετικής Ενώσεως και των περισσοτέρων δυτικών Δυνάμεων, υπέρ των απόψεών της, ώστε να επιβάλη σήμερον τας ελληνοτουρκικάς διαπραγματεύσεις από θέσεως ισχύος.

ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ: Αναγνώσται μας (sic) καταγγέλλουν διά συγκεκριμένων στοιχείων την λειτουργίαν δέκα έξη παρανόμων ραδιοσταθμών των «Λαμπράκηδων», εκ των οποίων μεταδίδονται κομμουνιστικά συνθήματα. […] Βάσει των πληροφοριών σχετικής επιστολής υπάρχουν τρεις ραδιοσταθμοί του επιτελείου των «Λαμπράκηδων» και ένας υπό τα στοιχεία «Φ-50» του γενικού επιτελείου [των]. Επίσης λειτουργούν πέντε σταθμοί υπό διάφορα ονόματα ή στοιχεία και επτά ανήκοντες εις τομείς, προφανώς μαχητικών ομάδων.

ΝΑΣΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ: Τα νέα βιβλία. Ν. Βαγενά: «Ο τρίποδας». Ποιήματα. Σχ. 8ον. Σελ. 49. Αθήναι [Τυπ. Καλλέργη] 1965. [Ταξιθετικός αριθμός Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος: Ν.Φ.-383-ΧΝ]

ΑΝΤΟ ΚΥΡΟΥ: Η ταινία «Το μπλόκο», ελληνογαλλικής παραγωγής, αρχίζει να γυρίζεται από μεθαύριον Δευτέραν εις την Κοκκινιά, κατά σκηνοθεσίαν του κ. Α. Κύρου και με συμμετοχήν των ηθοποιών Ξένιας Καλογεροπούλου, Ι. Φέρτη, Μ. Κατράκη, Αλεξάνδρας Λαδικού, Ζωρζ Σαρρή και Κ. Καζάκου.

ΤΣΑΡΚΑ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ: Μεταξύ της 4ης και της 6ης μ.μ. χθες, εθεάθη εις την κεντρικήν λαχαναγοράν του Αγίου Ιωάννου Ρέντη, στο Μοσχάτον […] ανακτορικόν αυτοκίνητον, το οποίον ωδήγει ο Βασιλεύς με συνεπιβάτιδα την Βασίλισσαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή