49 χρόνια πρίν στην «Κ» 7.ΙX.1965

49 χρόνια πρίν στην «Κ» 7.ΙX.1965

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Την εσπέραν της Κυριακής [5 Σεπτεμβρίου 1965] επραγματοποιήθη εις το Καστρί η πρώτη συνάντησις του αρχηγού της ΕΡΕ κ. Παναγιώτη Κανελλοπούλου μετά του [αρχηγού της Ενώσεως Κέντρου] κ. Γεωργίου Παπανδρέου. […] Μετά την συνάντησιν ο αρχηγός της ΕΡΕ προέβη εις την ακόλουθον δήλωσιν: «Ανταποκρινόμενος εις την επιθυμίαν του Βασιλέως, η οποία διετυπώθη κατά το πέρας του Συμβουλίου του Στέμματος, όπως τα κόμματα έλθουν εις επικοινωνίαν μεταξύ των προ της νέας βασιλικής πρωτοβουλίας, συνηντήθην μετά του αρχηγού της Ε.Κ. και συνεζητήσαμεν επί της καταστάσεως, ειδικώτερον δε και επί του προβλήματος της διενεργείας των εκλογών».

Εξ άλλου, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου απαντών εις ερώτησιν αν η συνομιλία του μετά του κ. Κανελλοπούλου κατέληξεν εις κάποιαν συμφωνίαν εδήλωσεν: «Η συνομιλία ήτο προκαταρκτική. Θα υπάρξη και νεωτέρα συνάντησις».

Αι συνομιλίαι του αρχηγού της ΕΡΕ κ. Κανελλοπούλου με τον αρχηγόν της Ε.Κ. κ. Γ. Παπανδρέου προεκάλεσαν ζωηράς αντιδράσεις εντός των κόλπων της Ε.Κ. και από της πλευράς της αριστεράς, η νέα γραμμή της οποίας διωχετεύθη εις τους «Λαμπράκηδες», όπως απεδείχθη από τας χθεσινάς διαμαρτυρίας των κατά των «παζαρεμάτων» και της «επαναλήψεως του 61». Ο κ. Γ. Παπανδρέου αντεμετώπισε τας αντιδράσεις […]. Προς τους συντηρητικής νοοτροπίας βουλευτάς των 134 [Ενωσις Κέντρου], που παραμένουν τυπικώς παρά το πλευρόν του, ανεφέρετο ότι αι εκλογαί με Κυβέρνησιν Κανελλοπούλου είναι αναγκαίαι διότι ούτω μόνον, θα καταστή δυνατός ο διαχωρισμός εις την βάσιν μεταξύ των οπαδών της Ε.Κ. και της ΕΔΑ. […].

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΕΔΑ: Εκ της αστυνομικής διευθύνσεως Αθηνών ανεκοινώθη ότι η εξαγγελθείσα υπό της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς συγκέντρωσις εις την πλατείαν Κλαυθμώνος δι’ αύριον απηγορεύθη διά λόγους δημοσίας ασφαλείας, τάξεως και κυκλοφορίας.

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ: Βόννη, Σεπτέμβριος.- Εννέα παλαιοί ναζισταί κατεδικάσθησαν την περασμένην εβδομάδα, εις Ντύσσελντορφ, διά τον ρόλον που έπαιξαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιον Πόλεμον εις τον φόνον 700.000 Εβραίων, εις το στρατόπεδον συγκεντρώσεως της Τρεμπλίνκα, εν Πολωνία. Ενας δέκατος κατηγορούμενος ηθωώθη.

ΚΟΜΗΣ ΛΟΥΚΙΝΟ ΒΙΣΚΟΝΤΙ: Η ταινία του Λουκίνο Βισκόντι «Μακρινά αστέρια της Αρκτου» ετιμήθη με τον χρυσούν λέοντα εις το Φεστιβάλ της Βενετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή