49 χρόνια πρίν… 2.XΙI.1965

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΨΙΘΥΡΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ: Λονδίνον, 1.- Ο εις Αθήνας ανταποκριτής των «Τάιμς» [Μάριο Μοντιάνο;] μεταδίδει ότι η συνεχής ρευστότης η οποία επεκράτησεν εις την ελληνικήν πολιτικήν ζωήν από της κρίσεως του παρελθόντος θέρους, συνδυαζομένη με την υποκίνησιν ενεργού αναταραχής εις την Βουλήν υπό ολίγων αντιπολιτευομένων βουλευτών, ενεθάρρυναν τελευταίως ψιθύρους περί απειλής δικτατορίας εν Ελλάδι.

ΠΕΡΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ:  [Συνέχεια από τους «Τάιμς».] Τα επεισόδια της Βουλής της παρελθούσης εβδομάδος, ότε η χωροφυλακή εκλήθη να προστατεύση το προεδρείον μετά τας απειλάς βιαιοπραγιών και τας συζητήσεις περί διαφθοράς και δωροδοκίας βουλευτών διά να δεχθούν να αποσχισθούν, έτειναν εις το να μεγαλοποιήσουν τα μειονεκτήματα του κοινοβουλευτικού συστήματος και υπεβίβασαν παρά τω λαώ το γόητρόν του.

ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΨΗΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΔΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ: Εν συνεχεία η ανταπόκρισις αναφέρει τα της δηλώσεως Ροδοπούλου [ότι αν συνεχιστεί η διαμάχη εις την Βουλήν δεν θα γίνουν εκλογές] και την αντίδρασις την οποίαν προεκάλεσαν. Δεν υπάρχει, προσθέτει, απόδειξις ότι, εκτός σποραδικών λόγων μεταξύ των οπαδών των άκρων, υπάρχει σήμερον, πραγματικός κίνδυνος ανωμάλων λύσεων εις την Ελλάδα. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος είναι γνωστόν ότι εντόνως αντιτίθεται εις πάσαν εισήγησιν δικτατορίας και έγκυροι πηγαί τονίζουν ότι ακόμη και οι πλέον γνωστοί μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών των εχόντων πολιτικάς απόψεις δεν θα ενέκριναν να αψηφήσουν τον Βασιλέα, εις το στάδιον αυτό, διά να οργανώσουν κίνημα.

Η ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΒΡΟΝ: Θεσαλονίκη, 1.- Εις το διαρκές στρατοδικείον συνεχίσθη σήμερον η δίκη των Μπέικου και Ματάτη, κατηγορουμένων διά δολιοφθοράς εις την 117 μονάδα πεδινού πυροβολικού του Εβρου [διοικητής ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος]. …Ολοι οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ότι επρόκειτο περί ωργανωμένης δολιοφθοράς του ΚΚΕ […].

ΓΛΑΥΚΟΣ ΑΛΙΘΕΡΣΗΣ: Ο Κύπριος ποιητής  και λογοτέχνης Γλαύκος Αλιθέρσης απεβίωσε χθες εις Λεμεσόν, εις ηλικίαν 68 ετών. Ούτος υπήρξεν εκ των σημαντικωτέρων εκπροσώπων της κυπριακής ποιήσεως, με πανελλήνιον ακτινοβολίαν. […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή