49 χρόνια πρίν… 19-VΙ-1966

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΓΟΤΕΡΟΝ ΕΚΛΟΓΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Η ΕΝΩΣΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ:  (Από κύριον άρθρον της «Κ» υπό τον τίτλον «Ζυμώσεις και εξελίξεις».) « […] Από γενικής σκοπιάς εξετάζοντες τας εξελίξεις εις την πολιτικήν μας ζωήν, εν στενή πάντοτε συναρτήσει προς το πραγματικόν συμφέρον του τόπου, θα ελέγομεν ότι όσον μακρότερον ευρεθώμεν από την προκήρυξιν των νέων εκλογών, τόσον ουσιαστικωτέρα θα είναι η διαγραφομένη διαφοροποίησις εις τας τάξεις της Ενώσεως Κέντρου. Μία μεγάλη παράταξις, ως αυτή, η οποία εγκλείει πάμπολλα στοιχεία ανήκοντα εις την συντηρητικήν μερίδα του πληθυσμού, είναι άδικον, λόγω του απορφανισμού της, να κρατή την ουραγικήν θέσιν εις το κόμμα και να βοηθή, διά της απαθείας της, εις τον ολοένα και τολμηρότερον προσανατολισμόν προς την άκραν αριστεράν. Ο χρόνος θα είναι λοιπόν χρήσιμος διά την μορφοποίησιν των δυνάμεων της ανασχέσεως. Και ενδέχεται υπό την πίεσιν των πραγμάτων τα οποία, εις τους καιρούς μας τουλάχιστον, δεν ανέχονται τας ασαφείς καταστάσεις, να σημειωθή η εκκαθάρισις εκείνη που θα επαναφέρη την πολιτικήν ζωήν του τόπου εις τα ευκρινή σχήματα.»

ΑΠΕΡΓΙΑΙ: Θέμα μερικής επιστρατεύσεως των απεργούντων υπαλλήλων των Τραπεζών Ελλάδος, Εθνικής, Αγροτικής και Κτηματικής αντιμετωπίζει η Κυβέρνησις. Ηδη κατόπιν σχετικής εξουσιοδοτήσεως του προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Στεφάνου Στεφανοπούλου, ο υπουργός Εμπορίου κ. Εμμανουήλ Κοθρής κατήρτισε την απόφασιν επιστρατεύσεως των απαραιτήτων διά τας συναλλαγάς υπαλλήλων. […] Η απόφασις δεν υπεγράφη εισέτι, εν αναμονή πιθανής αναστολής της απεργίας. Εκ της Ομοσπονδίας τραπεζοϋπαλληλικών οργανώσεων, ανεκοινώθη ότι η απεργία […] συνεχίζεται […].

ΦΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: Συνεχίσθησαν και χθες αι αρχαιρεσίαι του ΕΚΑ [Εργατικόν Κέντρον Αθηνών] διά την ανάδειξιν συλλογικών οργάνων διοικήσεως και ελέγχου, ως και αντιπροσώπων εις το 15ον Πανελλαδικόν Συνέδριον της ΓΣΕΕ. […] Πρόεδρος του ΕΚΑ εκλέγεται με ογκώδη πλειοψηφίαν ο κ. Φώτης Μακρής.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: Ο Ολυμπιακός επιβληθείς χθες του Απόλλωνος με 3-0, εκέρδησε τον τίτλον του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας. Τα τέρματα: Βασιλείου (9΄) και Αριστείδης Παπάζογλου (80΄ και 81΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή