49 χρόνια πρίν… 6-ΧI-1966

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑ ΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙ: Η κατά τον Κανονισμόν της Βουλής εκλογή του υποψηφίου της συμπολιτεύσεως κ. Δημητρίου Παπασπύρου ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων θα κρίνη την θέσιν της Κυβερνήσεως. Εις την δήλωσιν αυτήν, διά της οποίας ετέθη σαφώς πολιτικόν ζήτημα διά την εκλογήν του προέδρου της Βουλής, προέβη χθες ο πρωθυπουργός κ. Στέφανος Στεφανόπουλος. Ο κ. πρωθυπουργός, ο οποίος είχε συνεννοηθή σχετικώς με τους αρχηγούς των κομμάτων της συμπολιτεύσεως κ.κ. Παναγιώτην Κανελλόπουλον και Σπύρον Μαρκεζίνην, ενημέρωσε περί των προθέσεων της Κυβερνήσεως τον Βασιλέα Κωνσταντίνον. [Φωτογραφία του 1965. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος συνομιλεί με τους Στέφανο Στεφανόπουλο και Ηλία Τσιριμώκο, ενώ παρακολουθεί ο Δημήτριος Παπασπύρου.]

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο εκ των στελεχών της ΕΡΕ κ. Κ. παπακωνσταντίνου ανεχώρησε χθες διά Παρισίους, όπου πιθανώς θα συναντηθή μετά του ιδρυτού της ΕΡΕ κ. Κ. Καραμανλή.

Ο ΜΑΟ «ΤΡΟΛΑΡΕΙ» ΤΟ Κ.Κ. ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Τόκυο, Νοέμβριος.– Ο αρχηγός του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Μάο Τσε Τουγκ εις συγχαρητήριον μήνυμά του προς το Πέμπτον Συνέδριον του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας αναφέρει ότι «η ρεβιζιονιστική κλίκα των ηγετών της Σοβιετικής Ενώσεως, η κλίκα του Τίτο της Γιουγκοσλαβίας και όλες οι άλλες κλίκες αποστατών όλων των αποχρώσεων είναι απλοί σωροί από σκόνη συγκρινόμενοι με σας, που ομοιάζετε με υψηλόν όρος, πυργούμενον εις τους ουρανούς».

ΟΥΓΓΡΟΒΛΑΧΙΑΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: Με επιμέλειαν του Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου […] εξεδόθη κατ’ αυτάς με τον τίτλον «Ιγνάτιος ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ουγγροβλαχίας» εικονογραφημένος τόμος 240 σελίδων, εκτυπωμένος καλαίσθητα με την φροντίδα του φιλολόγου καθηγητού κ. Αθανασίου Τσερνόγλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή