Αυτό που πάει να γεννηθεί

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη επένδυση ελπίδας που γίνεται στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη από ένα σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων, που εκτείνεται, ενδεχομένως, πέραν της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας, είναι από μόνο του ένα φαινόμενο που ορίζει ένα νέο τοπίο. Ακόμη και αν δεν εκλεγεί αύριο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η συσπείρωση που έχει επιτύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μία επιτυχία.

Ωστόσο, ενδεχόμενη επικράτησή του επιδρά καταλυτικά στο πολιτικό σκηνικό τόσο σε επίπεδο πράξεων όσο και διαθέσεων. Μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, που εκφράζεται από την Κεντροδεξιά, το κέντρο και τις ιδέες του φιλελευθερισμού, επιθυμεί να «πιαστεί» από κάπου. Οπως έχει σήμερα η κατάσταση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πραότητα, τον ρεαλισμό και τον προσωπικό πολιτισμό του, εκπροσωπεί στην παρούσα φάση τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που δυσφορούν στην υφιστάμενη πολιτική και οικονομική συνθήκη και ανυπομονούν να δουν τη χώρα να κινείται μπροστά ως ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος και να σπάει στερεότυπες αντιλήψεις δεκαετιών.

Δυσφορία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ασφαλώς πολλοί περισσότεροι των υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλοί ακόμη που αδιαφορούν για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Οπως, επίσης, πολλοί ψηφοφόροι προτάσσουν επιχειρήματα υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μέσα σε αυτό το ευρύτερο αντιπολιτευτικό τοπίο, η πιθανή ανάδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να δημιουργήσει τον αναγκαίο εκείνο σπινθήρα που περιμένουν εκείνοι που θέλουν να «απελευθερώσουν» τη χώρα μέσα από την εργασία και τη λογική.

Είναι σαφές ότι η χώρα πρέπει να μετακινηθεί το γρηγορότερο μακριά από την παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τρόπος απεγκλωβισμού, όμως, πρέπει να είναι ένας τρόπος συσπείρωσης και εμφύσησης μιας νέας αισιοδοξίας και όχι ένας τρόπος βίαιης ρήξης, απαξίωσης και διχασμού. Το αύριο της ελληνικής κοινωνίας συνοψίζεται σε δημιουργία θέσεων εργασίας και ανοίγματος στον κόσμο. Οσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο ιδιωτικός τομέας, τόσο πιο ομαλή θα είναι η στήριξη των αναγκαίων κρατικών δομών και τόσο πιο ελκυστική θα είναι η Ελλάδα για καλά και δημιουργικά μυαλά ανεξάρτητα από εθνικότητα. Αύριο θα κριθούν πολλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή