Το αριστερό ξέπλυμα της Χ.Α.

Το αριστερό ξέπλυμα της Χ.Α.

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 2012 μέχρι σήμερα ακούω το ίδιο επιχείρημα περί παραπλανημένων ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής: «Υπάρχει απλός κόσμος που μέσα στη μέγγενη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και την αδυναμία να δώσει λύσεις με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, νομίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι λύση γι’ αυτόν». Με αυτόν τον τρόπο το διατύπωσε χθες στον «9,84» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Ο κατά Μάκη Μπαλαούρα «απλός» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό το πατερναλιστικό επίθετο, που έρχεται άραγε σε αντίθεση με το δικό του «σύνθετο» μυαλό;) κόσμος «δεν έχει καμία σχέση με τον ρατσισμό και τον φασισμό». Είναι το επίσης τετριμμένο αξίωμα «ο Ελληνας δεν έχει τον ρατσισμό στο DNA του», γιατί είναι τόσο υπέροχος που όλοι τον θαυμάζουν κι ενίοτε τον φθονούν.Οντως δεν ήταν ξενόφοβος ο Ελληνας όσο δεν ερχόταν σε επαφή με μετανάστες. Εγινε ρατσιστής όμως στη δεκαετία του ’90 με την είσοδο Αλβανών, μετά ενσωματώθηκαν οι Αλβανοί και ξανάγινε ρατσιστής τώρα με την εισροή προσφύγων και μεταναστών. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι οι Ελληνες είναι εξίσου ρατσιστές όπως και κάθε άλλος λαός, ίσως και λίγο περισσότερο γιατί η παιδεία και η πολιτική ηγεσία στη χώρα δεν έχουν διαμορφώσει κουλτούρα ανεκτικότητας και σεβασμού του άλλου στον πληθυσμό. Επίσης έχει μια ευκολία να ψηφίζει φασίστες-νεοναζί γιατί τα συντηρητικά κόμματα του κατεστημένου μεταδιδακτορικά δεν φρόντισαν να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία από τους κόλπους τους, ενώ στη συνέχεια διατήρησαν ανοιχτούς διαύλους με το κόμμα της Χ.Α. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αυτή που ανέλαβε τη σύλληψη της ηγεσίας της και αυτό ήταν μια ελπιδοφόρα τομή, η οποία φάνηκε προς στιγμήν να ορθώνει ένα τείχος ανάμεσα σε εμάς και σε αυτούς, στα πρότυπα της γαλλικής «υγειονομικής ζώνης».

Αυτό το μέτωπο έρχεται τώρα να διαρρήξει όχι η Ν.Δ., όχι μόνο η Ελενα Ράπτη στη Θεσσαλονίκη ή ο Πάνος Καμμένος στο Καστελλόριζο, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τέως υπουργός Δικαιοσύνης. Επί των ημερών του συντελέστηκε ο ευτελισμός της δίκης εναντίον του φιλοναζιστικού κόμματος. Ακουσα την ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και είχε το θράσος να καθυβρίζει τους «53» για την αντίδρασή τους στο διαβόητο πλέον σόου στο Καστελλόριζο, επειδή όσο η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη δεν δικαιούται κανείς να αποκαλεί τη Χ.Α. «εγκληματική οργάνωση». Επεκαλείτο το τεκμήριο της αθωότητας ο ηγέτης του κόμματος που δεν έχει σταματήσει ένα λεπτό να κάνει λόγο για σκευωρία και παπαγαλάκια στη Δικαιοσύνη, να αμφισβητεί το πολίτευμα, τη Βουλή και τα κόμματα. Ετσι, την επομένη αφότου ο κ. Παρασκευόπουλος διέβλεψε δυνατότητες ένταξης της Χ.Α. «στο κλίμα της δημοκρατίας», το κόμμα πραγματοποίησε έφοδο εναντίον εκδήλωσης για τις μειονότητες. Οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα μίλησαν για «ξεδιάντροπο ξέπλυμα». Αν όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε αναξιόπιστοι, ας ακούσει η κυβέρνηση τουλάχιστον αυτήν την οικογένεια, που έχασε το παιδί της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή