Το Κονκλάβιο (12/10/17)

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπάντητες κλήσεις

«Αποκλείεται να με είπε φυγόμαχη… Αποκλείεται». Κάτι τέτοιο μονολογούσε η Φώφη Γεννηματά, όταν έμαθε ότι ο Γιώργος Καμίνης την «άδειασε» για την απουσία της από τη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Μάλιστα, προκειμένου να το εξακριβώσει πριν αντιδράσει, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Καμίνη. Μάταια. Ο δήμαρχος δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Βρισκόταν στις Βρυξέλλες και προφανώς ήταν πολύ απασχολημένος για να απαντήσει.

«Σε ψάχνω. Πρέπει να μιλήσουμε. Φέρεσαι να έχεις κάνει κάποιες δηλώσεις, αλλά ας μη δημιουργήσουμε πρόβλημα αν δεν υπάρχει θέμα», ήταν περίπου το sms που έστειλε η Γεννηματά. Τελικά κατέστη δυνατή η επικοινωνία. Πηγή μου από τη Χαριλάου Τρικούπη έλεγε ότι ο Καμίνης είπε στη Φώφη ότι τα περί φυγομαχίας δεν τα είπε δημοσίως, αλλά σε ιδιωτική συζήτηση, η οποία υποτίθεται ότι ήταν off the record. Υποθέτω ότι εδώ δεν ισχύει το «αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία».

Viva Las Vegas

Οικονομικές συμφωνίες δεν θα κλείσει ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ. Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργικού ταξιδιού, όμως, έχει πολύ άρτον και επενδυτικά θεάματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Τζον Κάλαμος, αλλά στις συναντήσεις με επενδυτές και επιχειρηματίες που οργανώνονται στο Σικάγο, αλλά και στην Ουάσιγκτον. Πληροφορούμαι δε ότι, παρόλο που δεν βρίσκεται στην πρωθυπουργική αποστολή, ο Στέργιος Πιτσιόρλας οργανώνει κάποια από τα ραντεβού του Τσίπρα. Με την ευκαιρία, να σημειώσω ότι οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη Σούδα και τα ενεργειακά. Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την αμερικανική πλευρά και για το Ελληνικό. Προφανώς όχι για τα περίφημα αρχαία. Αλλά για καζίνο. Και μάλιστα από την Caesars, που δραστηριοποιείται στο Λας Βέγκας. Τα γνωρίζει, άραγε, αυτά το Τμήμα Αρχαιολόγων του ΣΥΡΙΖΑ; Τμήμα κατά του εθισμού στον τζόγο υπάρχει; Ή μήπως εντάσσεται στο πανίσχυρο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος;

Οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα

Την αναπομπή του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου στη Βουλή υποτίθεται ότι ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βασίλης Λεβέντης, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να συρθεί, μεταξύ άλλων, «σε επικίνδυνο πνευματικό διχασμό» (λες και αυτό περιμέναμε να μας διχάσει…).

Πάντως, μέχρι χθες το απόγευμα επιστολή στην Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είχε φτάσει. Οχι ότι θα έχει καμιά τύχη το αίτημα του Βασ. Λεβέντη. Σημειώνω ότι, ακόμη κι αν ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέπεμπε το νομοσχέδιο, θα έπαιρνε και πάλι τον δρόμο για τη Βουλή. Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια διάθεση.

Εξωγήινες διαστρεβλώσεις

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή και η επίμαχη φράση με τον εξωγήινο αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμιά σημασία τι λες. Σημασία έχει πόσο μπορεί να διαστρεβλωθεί, ειδικά όταν βγει εκτός πλαισίου. Το λέω επειδή, προκειμένου η Ν.Δ. να λάβει τεκμηριωμένη θέση επί του νομοσχεδίου και να καταθέσει τη δική της νομοθετική πρόταση, συμβουλεύθηκε ειδικούς, μεταξύ των οποίων και ψυχιάτρους. Η ιστορία με τον εξωγήινο είναι αληθινή και τη μετέφερε ψυχίατρος στην Πειραιώς. Τα παράπονα των trolls στον ψυχίατρο…

Κακίες

Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου η Μαρία Σπυράκη και άρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα. «Πού είναι η εκπρόσωπος;» αναρωτιόνταν την Τρίτη στη Βουλή οι γαλάζιοι «συνάδελφοί» της, αφήνοντας δηλητηριώδη σχόλια για την επιλογή της να παραμείνει στην Ευρωβουλή, παρότι αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου του κόμματος. «Θα βαρεθούν να με βλέπουν!» μαθαίνω ότι διαμηνύει η ίδια, καθώς δεν σκοπεύει να αφήσει την Ευρωβουλή, όπου θα εμφανίζεται μία μέρα την εβδομάδα, με εξαίρεση την Ολομέλεια στο Στρασβούργο, οπότε θα λείπει για τρία 24ωρα. Το υπόλοιπο διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα. Οπως και χθες, καθώς πληροφορούμαι ότι τα στελέχη του νέου επικοινωνιακού επιτελείου είχαν την πρώτη τους σύσκεψη στην Πειραιώς.

Χρηματισμοί

Σας έλεγα χθες για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, που ψηφίστηκε ομοφώνως από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εισηγητής για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τού απηύθυνε –με καθυστέρηση 24 ωρών– συγχαρητήρια. Αυτό που δεν σας είπα είναι ότι ο προηγούμενος πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων παραιτήθηκε γιατί απεδείχθη ότι είχε χρηματιστεί από το Αζερμπαϊτζάν για να ιδρύσει ακαδημία εκλογικών ερευνών. Δεν είναι ο μόνος, καθώς πληροφορούμαι ότι υπάρχει μείζον θέμα και εν εξελίξει έρευνα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για παλαιούς βουλευτές από σημαντικές χώρες που έχουν χρηματιστεί από τους Αζέρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT