H Ελλάδα που αλλάζει

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάβαση της Ελλάδας σε μια εποχή διατηρήσιμης ανάπτυξης, που θα της επιτρέψει να γράψει ένα νέο κεφάλαιο ευημερίας και να ξεπεράσει γεωπολιτικές και άλλες δυσκολίες αλλά και κοινωνικές ανισότητες, παραμένει η μεγάλη πρόκληση για τη χρονιά που ξεκινάει.

Η μετεξέλιξη της χώρας σε μια νέα εποχή χωρίς εκπομπές άνθρακα και με όχημα την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα είναι εφικτή.

Οι χρηματοδοτήσεις τόσο από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια –που προσεγγίζουν και πάλι τη χώρα με αυξημένο ενδιαφέρον– όσο και από τις ελληνικές τράπεζες –που εισέρχονται σε τροχιά ανάπτυξης των ισολογισμών τους– είναι παρούσες για να βοηθήσουν την ελληνική επιχειρηματικότητα να ανέβει επίπεδο διεθνώς. Απομένει, ωστόσο, η ενεργοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα αλλά και της χώρας εν γένει.

Εφόσον η Πολιτεία συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά και με βελτίωση των χρόνων απονομής της Δικαιοσύνης, θα μπορέσουμε να είμαστε όλοι λίγο πιο αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί, αργά ή γρήγορα, η πανδημία θα υποχωρήσει και πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να αδράξουν τις ευκαιρίες που αναδύονται.

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος απευθυνθήκαμε σε κορυφαία στελέχη της οικονομίας, των επιχειρήσεων αλλά και των διεθνών αγορών προκειμένου να μοιραστούν τις σκέψεις, τις εκτιμήσεις και τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα. Και διαισθανόμαστε πως ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη αρχίσει να γυρίζει σελίδα, έτοιμος να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Με αύξηση της απασχόλησης και προς το συμφέρον εργαζομένων και μετόχων, και εν τέλει της κοινωνίας.

Ευελπιστούμε πως, διαβάζοντας τις σελίδες αυτής της έκδοσης, θα αποκτήσουμε όλοι καλύτερη εικόνα για τα ρίσκα και τις ευκαιρίες που βρίσκονται ενώπιόν μας και καλύτερη ορατότητα για το μέλλον της οικονομίας και μιας Ελλάδας που αλλάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή