Απειλητική κλήση δέχθηκε ξανά ο Νίκος Κοτζιάς

Απειλητική κλήση δέχθηκε ξανά ο Νίκος Κοτζιάς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες τηλεφωνικές απειλές κατήγγειλε ότι δέχεται ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News247 αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι χθες το πρωί δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος τον απείλησε ότι θα τον εκτελέσουν. Πρόσθεσε ότι έχει στη διάθεσή του τον αριθμό από τον οποίο έγινε το επίμαχο τηλεφώνημα.

Σε ανακοίνωσή της, η πολιτική κίνηση «Πράττω», της οποίας ηγείται ο κ. Κοτζιάς, κατήγγειλε το περιστατικό συσχετίζοντάς το με τις πρόσφατες αναφορές του τέως υπουργού για την ανάγκη ελέγχου των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της ΕΥΠ. «Οι γνωστοί άγνωστοι, το παρακράτος της πολιτικής ζωής, απείλησαν σήμερα τηλεφωνικώς τον Ν. Κοτζιά, λίγες μόλις ώρες μετά την πρότασή του για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εσωτερικών και ειδικότερα η ΕΥΠ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του «Πράττω».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά σε «στοχοποίηση» του κ. Κοτζιά από τη Νέα Δημοκρατία και τον Πάνο Καμμένο: «Δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε άφρονες να στρέφονται εναντίον του». Η ανακοίνωση καταλήγει με την προτροπή προς τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να αντιμετωπίσουν τις συστηματικές απειλές κατά του τέως υπουργού και «να συλλάβουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των απειλών». Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πάντως, που ρωτήθηκαν σχετικά, διευκρίνισαν χθες το βράδυ ότι δεν είχαν επισήμως ενημερωθεί για το συμβάν έτσι ώστε να διεξαγάγουν έρευνα.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε με σχόλιό του στο Τwitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Ο Νίκος Κοτζιάς υπηρέτησε την πατρίδα με αφοσίωση και αποφασιστικότητα ως υπουργός Εξωτερικών και ουδείς, με οποιοδήποτε πρόσχημα, μπορεί να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του και πολύ περισσότερο να απειλεί με φασιστικό θράσος και δειλία τη ζωή του», έγραψε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Κοτζιάς είχε αποκαλύψει στον ΑΝΤ1 ότι είχε λάβει απειλητική επιστολή με το μήνυμα «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα» και ένα μήνα αργότερα είχε παραλάβει φάκελο με σφαίρα στο υπουργείο Εξωτερικών. Επρόκειτο για βλήμα αντιαεροπορικού όπλου που είχε παραληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Η επιστολή που το «συνόδευε» ανέφερε ότι «για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή