Ν.Δ.: Ανακοινώσεις για υποψηφίους και πρόγραμμα

Ν.Δ.: Ανακοινώσεις για υποψηφίους και πρόγραμμα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόλυτη εκλογική εγρήγορση βρίσκεται η Ν.Δ., η οποία ήδη από τις πρώτες ημέρες του 2019 ετοιμάζει αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα –προγραμματικό και εκλογικό– ενώ στις 10 Ιανουαρίου, οπότε και συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ., θα αρχίσουν να ανακοινώνονται ονόματα υποψηφίων που θα ενταχθούν στις λίστες της Ν.Δ. και κατέρχονται για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Δεδομένου ότι η έλευση της συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο μπορεί να σημάνει ανά πάσα στιγμή εκλογές –ακόμη και τον Μάρτιο– παρότι η κυρίαρχη εκτίμηση στον τρίτο όροφο της Πειραιώς είναι ότι όλα τα σενάρια οδηγούν σε τριπλές κάλπες τον Μάιο, ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. βρίσκεται ήδη στα «κόκκινα» και από τις αρχές του νέου έτους αρχίζει το νέο πρόγραμμα περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αρχή θα γίνει από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου στις 18 Ιανουαρίου αναμένεται να μετάσχει σε επίσημη εκδήλωση όλων των ΝΟΔΕ της περιοχής και να σηματοδοτηθεί και επισήμως η στήριξή του στην υποψηφιότητα του 34χρονου Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιμένει στην ανάδειξη των προτάσεων του κόμμάτός του και του θετικού αφηγήματος, στρατηγική που θα αναδειχθεί και με ειδικές εκδηλώσεις – όπως αυτή που έγινε προ εβδομάδων για την παρουσίαση των προτάσεων της Ν.Δ. για την Παιδεία, αλλά και στο «παράλληλο πρόγραμμα» του συνεδρίου της. Hδη στις 10 Ιανουαρίου ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει στην εκδήλωση που οργανώνει η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. «Τεχνητή νοημοσύνη στη διακυβέρνηση: ένας έξυπνος σύμμαχος σήμερα στην υπηρεσία του πολίτη». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ιδιαίτερα στην ανάγκη η χώρα να περάσει στην ψηφιακή εποχή και έχει διαμηνύσει δημοσίως ότι θα υπάρχει υπουργός με αυτό το χαρτοφυλάκιο, ο οποίος θα εδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον Ιανουάριο προγραμματίζεται και μεγάλη εκδήλωση της Ν.Δ. για την Υγεία, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος υπό τον κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κρατήσει «ζεστές» τις κομματικές μηχανές, αφού εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου προγραμματίζεται στο Μοσχάτο συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής που εξελέγη στο 12ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. Η συνεδρίαση αναμένεται να αποτελέσει το βήμα απ’ όπου για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει σε πανστρατιά παλαιά, νέα και νεοεισερχόμενα στελέχη, καθώς δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία πριν από τις εκλογές.

«Θα είμαστε πάντα κοντά στα αναφαίρετα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., με αφορμή τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που άκουσε από τον σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Ομόνοια». Ταυτόχρονα, επανήλθε στο αυστηρό μήνυμα που είχε απευθύνει προς την αλβανική ηγεσία ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από τις καλές σχέσεις με την Ελλάδα. «Η πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε. και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ταυτισμένη με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT