Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ για δηλώσεις Καμμένου

Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ για δηλώσεις Καμμένου

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης, με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή για προσπάθεια χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών από συνεργάτες του πρωθυπουργού –φωτογραφίζοντας τη Bασιλική Θάνου–, ζήτησαν χθες η Νέα Δημοκρατία και η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο κατά τον κ. Τσίπρα αναντικατάστατος κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής προέβη σε μια σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η Ν.Δ.». Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας για «κυρίες συμβούλους του κ. Τσίπρα που λένε στους δικαστές “άσ’ το αυτό για παρακάτω”», σημειώνει η Ν.Δ., φωτογράφισε ευθέως την κ. Θάνου «υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού». Η Ν.Δ., η οποία έχει καταγγείλει επανειλημμένα τόσο τον διορισμό της κ. Θάνου σε θέση συμβούλου του πρωθυπουργού όσο και την τοποθέτησή της στην κεφαλή ανεξάρτητης αρχής, ζητεί εισαγγελική παρέμβαση για τη σοβαρή, όπως σημειώνει, καταγγελία του άλλοτε κυβερνητικού εταίρου.

«Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη Βουλή δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε ούτε να σιωπά. Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει και για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων τις οποίες επίσης κατήγγειλε», σημειώνει η Ν.Δ.

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε και η κ. Γεννηματά κατά τη χθεσινή ομιλία της στη Βουλή. «Αναφέρθηκε χθες ο πρώην συνεταίρος σας στο γεγονός ότι σύμβουλός σας παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη σε εκκρεμείς υποθέσεις. Και εγώ αναρωτιέμαι: Επιτέλους, υπάρχει ένας εισαγγελέας σε αυτό τον τόπο να παρέμβει; Γιατί ακόμη δεν έχει παρέμβει κανείς για τα όσα ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, όσα είπε ο πρώην συνεταίρος σας για την κυβέρνησή σας, ότι χρηματοδοτείται από τον κ. Σόρος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, αποτιμώντας τη συζήτηση στη Βουλή, η Πειραιώς υπογράμμιζε ότι αποδείχθηκε πως η επιλογή της Ν.Δ. να καταψηφίσει τη συμφωνία είναι «ισχυρή και τεκμηριωμένη» και θύμιζαν τα «γκρίζα σημεία» που ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του την Πέμπτη. Σχολίαζαν δε ότι ο πρωθυπουργός ήταν «αμήχανος», καθώς, «όχι μόνο δεν απάντησε στα επιχειρήματα της Ν.Δ., αλλά προσπάθησε με φαιδρά επιχειρήματα να απαξιώσει τις επτά αλήθειες και τα τεχνικά προβλήματα που εγείρει η συμφωνία και ανέδειξε ο κ. Μητσοτάκης. Κάτι που συνιστά παραδοχή της προχειρότητας της συμφωνίας, της έλλειψης αντεπιχειρημάτων και μια ρηχής αντιμετώπισης από πλευράς του ακόμη και εθνικών ζητημάτων».

Μητσοτάκης για κύρωση

«Δύσκολη και στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης τη χθεσινή ημέρα, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας. «Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος», σημείωσε, θυμίζοντας ότι ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές «εξαπατώντας τους πολίτες». «Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μάχη και ότι ο ίδιος μίλησε με ειλικρίνεια για «τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας». Επανέλαβε, πάντως, εμφατικά ότι ο ίδιος θα επιμείνει στο δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και στην άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών που εκτίμησε ότι θα προκύψουν με βεβαιότητα λόγω της «προβληματικής» συμφωνίας. Τέλος, κάλεσε τους Ελληνες να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν «δημοκρατική ωριμότητα, μακριά από ακρότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή