Μη ασφαλείς οι ιστοσελίδες των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών

Μη ασφαλείς οι ιστοσελίδες των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μη ασφαλείς είναι οι ιστοσελίδες των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η βρετανική εταιρία Comparitech στις ιστοσελίδες 7.500 πολιτικών σε 37 χώρες, το 71% των site των πολιτικών στη χώρα μας έχουν έλλειψη βασικής κρυπτογράφησης HTTPS, γεγονός που σημαίνει ότι οι συνδέσεις των επισκεπτών σε αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους δεν είναι ιδιωτικές ούτε ασφαλείς. (Η κρυπτογράφηση HTTPS διασφαλίζει ότι τα κρυπτογραφημένα δεδομένα δεν θα μπορούν να υποκλαπούν από κακόβουλους χρήστες).

Μη ασφαλείς οι ιστοσελίδες των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών-1

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν το 50% των Ελλήνων πολιτικών διατηρούν ιστοσελίδες. Αυτές ανέρχονται σε 158. Οι 112 από αυτές, ήτοι το 70,89% δεν είναι ασφαλείς. Μεταξύ των μεγαλύτερων κομμάτων τα ποσοστά των ιστοσελίδων που δεν είναι ασφαλείς μοιράζονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 61%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 61,7%, Νέα Δημοκρατία 85,19%. Μη ασφαλείς είναι όλες οι ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των ανεξάρτητων.

Μη ασφαλείς οι ιστοσελίδες των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών-2

Το φαινόμενο δεν είναι μόνον ελληνικό, καθώς στο σύνολο των ιστοσελίδων που ερευνήθηκαν, το 60,75% δεν διέθεταν πρωτόκολλο ασφαλούς διαδικτυακής σύνδεσης. Οι πέντε χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό μη ασφαλών ιστοσελίδων πολιτικών είναι: ΗΠΑ (26,22%), Μεγάλη Βρετανία (30,65%), Γερμανία (31,92%), Αυστραλία (37,44%), Δανία (41,3%).

Μη ασφαλείς οι ιστοσελίδες των περισσότερων Ελλήνων πολιτικών-3

Οι πέντε χώρες με το υψηλότερο ποσοστό μη ασφαλών ιστοσελίδων πολιτικών είναι: Νότια Κορέα (92,31%), Πολωνία (91,16%), Ουγγαρία (90,91%), Καναδάς (86,25%), Μάλτα (86,21%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT