Μητσοτάκης: Οχι στην πόλωση και στον διχασμό

Μητσοτάκης: Οχι στην πόλωση και στον διχασμό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και στον «διχαστικό και πολωτικό του λόγο» έδωσε χθες το βράδυ από τη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας ότι δεν θα μπει «στον ανούσιο διχασμό», ούτε θα τον ακολουθήσει στον δρόμο της τοξικότητας. Αντ’ αυτού, όπως είπε, «τον παραδίδω στην κρίση των Ελλήνων», ενώ επανέλαβε ότι οι ευρωεκλογές –εφόσον δεν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές– αποτελούν δημοψήφισμα «εθνικής κάλπης» για να σταλεί στην κυβέρνηση το μήνυμα «τελειώσατε, ήρθε η ώρα να φύγετε».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην K.O. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον έψεξε ότι επιδίδεται σε διχαστικό λόγο γιατί δεν έχει να πει τίποτα για την επόμενη μέρα της χώρας. «Δεν μπορεί να περιγράψει δικό του όραμα για το πώς φαντάζεται την Ελλάδα μετά την κρίση. Δεν υπάρχει σχέδιο. Υπάρχει μόνο αγάπη για την καρέκλα και προσπαθεί να συσπειρώσει την κομματική του βάση που φυλλορροεί», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. θα απαντά σε ό,τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως είπε, «εμείς θα κοιτάξουμε μπροστά, θα μιλήσουμε για το μέλλον, για το πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή του Eλληνα καλύτερη – δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στον δρόμο της πόλωσης και του ανούσιου διχασμού». Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στον πολιτικό χαρακτήρα της μάχης των ευρωεκλογών, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της.

«Είναι ψεύτης»

«Ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης και εξακολουθεί να λέει ψέματα», τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς θα φροντίσει την «εκλογική» της «πελατεία», καθώς και πώς θα κάνει τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης πιο δύσκολη. Αναφερόμενος στην υπόθεση του «Δρομέα», μίλησε για συζήτηση που ρέπει προς το γελοίο. «Ο “Δρομέας” δεν πάει πουθενά. Αυτοί που θα πάρουν δρόμο με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι η κυβέρνηση», σημείωσε σε μια αποστροφή του λόγου του. Σκληρή κριτική άσκησε –λίγες ώρες μετά την τρίτη επίσκεψή του στη Μόρια– στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, ψέγοντάς την για «δήθεν ευαισθησία» και για ανικανότητα να προστατεύσει τα σύνορα. Χαρακτηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης «ένα μείγμα ιδεοληψίας, ανικανότητας και απανθρωπιάς», ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα αποκαταστήσει την τάξη και την ασφάλεια. «Οι μπαχαλάκηδες τελειώνουν», τόνισε, ενώ οξύ ήταν και το σχόλιό του για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με αιχμή την κατασκευή και κατοχή μολότοφ, καλώντας την κυβέρνηση να θυμηθεί τους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Marfin και «να σκύψει τουλάχιστον το κεφάλι με ντροπή».

Νωρίτερα, εξάλλου, η Πειραιώς επανήλθε στις «απαράδεκτες» αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, φωτογραφίζοντας πίσω απ’ αυτές εύνοια προς τη Χρυσή Αυγή και εκλεκτικές συγγένειες της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους. «Οι απαράδεκτες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα έχουν ονοματεπώνυμο», υπογράμμισε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, προσθέτοντας ότι αυτές «ευνοούν σκανδαλωδώς τη Χρυσή Αυγή στην εν εξελίξει δίκη της. Φροντίζουν να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι και στη Μάνδρα. Αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους να πετούν ανενόχλητοι μολότοφ» και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τις «προκλητικές προτάσεις» της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή