«Οχι» Μητσοτάκη σε χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές

«Οχι» Μητσοτάκη σε χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρά διλήμματα ενόψει των ευρωεκλογών έθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώπιον της Κ.Ο. της Ν.Δ., απ’ όπου επανέλαβε ότι οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα εναντίον «της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», ενώ διεμήνυσε ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφος στη Ν.Δ. Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, πολλώ δε μάλλον για ψήφο σε «γραφικά μορφώματα», κατηγορία στην οποία «φωτογράφισε» πρώην στελέχη της Ν.Δ. που ακολουθούν σήμερα προσωπικές τους φιλοδοξίες.

«Πάνω από την κάλπη τέσσερα πράγματα θα θυμούνται οι πολίτες απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ: τα ψέματα, τους φόρους, τον διχασμό και την εθνική πληγή του Σκοπιανού. Ταυτόχρονα, θα κληθούν να πουν ένα μεγάλο ναι ή ένα μεγάλο όχι για το αύριο: Θέλουν αλήθεια ή ψέμα; Πρόοδο ή μιζέρια; Λόγια ή αποτέλεσμα; Ασφάλεια ή μολότοφ; Ευρώπη ή Μαδούρο;» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του, ενώ έθεσε το διακύβευμα ως εξής: «Καταδικάζω τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψηφίζω τη Ν.Δ.». «Δεν χωρούν δισταγμοί. Αυτή είναι η πιο σίγουρη και αξιόπιστη επιλογή που βάζει οριστικό τέλος στη σκοτεινή περίοδο αυτής της κυβέρνησης», τόνισε, ενώ έβαλε τον πήχυ της 26ης Μαΐου σε ευρεία νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, στο να μην κερδηθεί καμία περιφέρεια από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην εκλογή στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας στελεχών που πρόσκεινται και υποστηρίζονται από τη Ν.Δ.

Κατά Τσίπρα

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και στον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε τον «αριστερό Ορμπαν του Νότου», ενώ αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα περί «ακροδεξιάς Ν.Δ.». «Θα μας κατηγορήσει ότι είμαστε ακροδεξιοί αυτός που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο», σημείωσε απαξιωτικά. Αιχμηρός ήταν και για την υποψηφιότητα του Π. Κόκκαλη, καθώς διερωτήθηκε: «Εγώ είμαι με την “ελίτ” και τη διαπλοκή που προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στ. Κυμπουρόπουλο και όχι αυτός που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη; Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ευρωψηφοδέλτιό του τον Μαν. Γλέζο. Σήμερα, το 2019, έχει στα ψηφοδέλτιά του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα σήμερα».

Απαξιωτική ήταν η αναφορά του –για πρώτη φορά– σε πρόσωπα (δεν τα κατονόμασε) που προέρχονται από τη Ν.Δ. και τώρα στρέφονται εναντίον της παράταξης, ενώ άφησε αιχμές ότι η κινητικότητα που εσχάτως επιδεικνύουν ενορχηστρώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Λυπάμαι που θα το πω, αλλά είδαμε κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτήν την παράταξη, που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη Ν.Δ. να θυμούνται, αίφνης, ότι υπάρχουν! Και, με τη χορηγία βέβαια πάντα του ΣΥΡΙΖΑ και της κρατικής ΕΡΤ, ανέλαβαν να εκτελέσουν μια αποστολή που στρέφεται μόνο κατά της Ν.Δ. Είναι ντροπή», ήταν η σχετική αποστροφή, η οποία συνοδεύτηκε από αιχμές προς όσους «φαντάζονταν» όταν εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ., ότι θα έκανε «φιλοΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, που θα έβαζε και λίγο πλάτη στην κυβέρνηση». «Λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα, που εκφράζουν μόνο, το επαναλαμβάνω μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ματαιοπονούν, λοιπόν, όσοι τα σχεδιάζουν όλα αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή