Ν.Δ.: «Yπονομεύουν τις επενδύσεις»

Ν.Δ.: «Yπονομεύουν τις επενδύσεις»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή ήταν η αντίδραση της Πειραιώς στη «νάρκη» του ΚΑΣ στην επένδυση της Cosco στον ΟΛΠ, καθώς η Ν.Δ. φωτογράφισε την κυβέρνηση πίσω από τον «εξωπραγματικό ισχυρισμό» ότι «σχεδόν ο μισός Πειραιάς» είναι αρχαιολογικός χώρος. Η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι υπόλογη για την υπονόμευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και επανέλαβε τη δέσμευσή της ότι θα εξασφαλίσει την υλοποίηση επενδύσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας.

«Το ΚΑΣ προέβη στον εξωπραγματικό ισχυρισμό ότι σχεδόν ο μισός Πειραιάς είναι αρχαιολογικός χώρος. Το διορίζει, όμως, η κυβέρνηση και επομένως εκείνη είναι υπόλογη για τις γνωμοδοτήσεις του, που υπονομεύουν κάθε οικοδομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ταλαιπωρεί άλλο τη χώρα με τις «ιδεοληψίες» της και επαναλαμβάνοντας ότι η Ν.Δ. θα διασφαλίσει την υλοποίηση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια –τα πρώτα δέκα που είναι ήδη έτοιμα, όπως είχε πει στην «Κ» ο πρόεδρος της Ν.Δ.– που θα προωθήσει ως κυβέρνηση η Ν.Δ. αφορά την απλοποίηση του πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων, πεδίο το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί προνομιακό για τον ίδιο και για μια δική του κυβέρνηση.

Ν.Δ.: «Yπονομεύουν τις επενδύσεις»-1

Ζητεί απαντήσεις

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. επιμένει στην υπόθεση του Μαν. Πετσίτη, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση με αφορμή και το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και εμφανίζει τον πρώην συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στο Μαξίμου δίπλα στον πρωθυπουργό, το βράδυ του δημοψηφίσματος. «Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς νέο βίντεο τον εμφανίζει στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα, ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος», σημείωσε ο αναπλ. εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μαστρογεωργίου, επαναλαμβάνοντας τα δύο ερωτήματα που θέτει πιεστικά η Ν.Δ. τις τελευταίες ημέρες: «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Ν. Παππά, τον Αρτ. Αρτεμίου και τον Λ. Λαυρεντιάδη;»

Εικόνα ρήξης με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη επιχειρεί να εκπέμψει από την πλευρά του ο Ν. Παππάς, ο οποίος υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση αφορά συναλλαγές ιδιωτών. «Ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει. Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φθηνούς αντιπερισπασμούς. Εχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά», ανέφερε (ρ/σ 247), προσθέτοντας ότι ο κ. Πετσίτης «εργάστηκε από τις αρχές του ’16 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση, και δεν ήταν συνεργάτης μου».

Τέσσερις νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές, που δεν έχουν ποτέ ξανά διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, ανακοίνωσε χθες η Ν.Δ., συμπληρώνοντας τις 39 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου. Πρόκειται για τον καθηγητή και επιστημονικό υπεύθυνο στο Ιδρυμα Κ. Καραμανλής Δημ. Καιρίδη, τη χειρουργό γυναικολόγο από την Ξάνθη Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, που θα είναι και η εκπρόσωπος της μειονότητας στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, τη δικηγόρο και πρώην αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου και την επίσης δικηγόρο και πρόεδρο της Ε.Ε. Γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα.

Υποψήφιοι για την Ευρωβουλή με τη Ν.Δ. θα είναι ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Αμυράς αλλά και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Αμφότερες οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο – κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση ακόμη μίας γυναίκας υποψήφιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή