Τετ α τετ Μητσοτάκη με Κ. Καραμανλή ενόψει νέας κάλπης

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Κ. Καραμανλή ενόψει νέας κάλπης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε στο γραφείο του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το πρωί, η οποία φέρεται να έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή. Οι δύο άνδρες έχουν τακτικές επαφές, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε την περασμένη Κυριακή στον πρόεδρο της Ν.Δ. για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που δρομολογεί η καθαρή νίκη τις Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, έγινε αποτίμηση των ευρωεκλογών, αλλά και συζήτηση για την πορεία του κόμματος έως τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και προφανώς για την επόμενη μέρα. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καραμανλής λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, την περασμένη Τετάρτη, απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια «καθαρή νίκη» στις ευρωεκλογές, εισερχόμενος στην κεντρική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Αθήνα (στο Περιστέρι). Στη δήλωσή του έκανε λόγο για την «πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα» και υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση, χρειάζεται «επενδύσεις και ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, φροντίδα για τους μη ευνοημένους. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μια περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στη γειτονιάς», ενώ κατέληξε ότι αυτή την προοπτική μόνο η Ν.Δ. μπορεί να τη διασφαλίσει. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δώσει το «παρών» και στην ανοικτή συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, που έκλεισε την καμπάνια της Ν.Δ. το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία δήλωσή του είχε γίνει στο συνέδριο της Ν.Δ. τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και νέα στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή