ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώνει τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 ο Βαρουφάκης

Ολοκληρώνει τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 ο Βαρουφάκης

Στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά και στο Ηράκλειο Κρήτης επέλεξε να είναι υποψήφιος ο κ. Γ. Βαρουφάκης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας θα διεκδικήσει την εκλογή της η κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία –ως γνωστόν– για μικρό αριθμό ψήφων δεν κατάφερε να κερδίσει έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο με το ΜέΡΑ25. Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας υποψήφιος με το σχήμα του κ. Βαρουφάκη είναι ο κ. Κρ. Αρσένης, πρώην ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος –Μάιος 2014– ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος σημειώνει ότι όταν του είχε προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές είχε αρνηθεί, ενώ τώρα αναφέρει μεταξύ άλλων πως ένας από τους λόγους που απάντησε καταφατικά στην πρόσκληση του ΜέΡΑ25 είναι πως «βασική αρχή του είναι ότι δεν συμμετέχουμε σε κοκορομαχίες και στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν τρέφουμε την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Αυτό με συγκίνησε και με έκανε να άρω μια θεμελιώδη επιφύλαξή μου απέναντι στη σημερινή πολιτική». Και προσθέτει: «Με το ΜέΡΑ25 μπορώ να ελπίζω για μια αλλαγή πολιτικής στην κεντρική πολιτική της χώρας μας».

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ανακοινώθηκε, συμμετέχουν: η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέπη Ρηγοπούλου, η μουσικός Νένα Βενετσάνου, ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης, ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας, η εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας και συνδικαλίστρια Λίτσα Αλεξάκη, ο μουσικός – λυράρης Αντώνης (Ψαραντώνης) Ξυλούρης, ο πολιτικός επιστήμονας – ιστορικός Αλέξανδρος Μπίστης, καθώς και –όπως έγινε χθες γνωστό– ο κ. Ν. Παπαστεργιάδης, κριτικός τέχνης – διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου Δημοσίων Πολιτισμών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, όπου είναι καθηγητής Πολιτισμικών Σπουδών.

Στην Α΄ Πειραιά είναι υποψήφια η σύζυγος του επικεφαλής κ. Δανάη Στράτου, ενώ στην Α΄ Αθήνας μεταξύ άλλων ο σκιτσογράφος Στ. Σταυρόπουλος. Στον Βόρειο Τομέα Αθήνας ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του ηθοποιού Κλ. Γρηγοριάδη. Ανακοινώθηκαν επίσης τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στην Ανατολική και Δυτική Αττική, και στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, και Κρήτης, ενώ έως αργά χθες το απόγευμα αναμενόταν η ανακοίνωση επιπλέον 100 ονομάτων υποψηφίων ανά την Ελλάδα.

Στα αξιοσημείωτα της παρούσας συγκυρίας είναι και πως φήμες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης συνεργασίας του ΜέΡΑ25 με την κίνηση «Πράττω» του κ. Ν. Κοτζιά, προκάλεσαν άμεση την αντίδραση-διάψευση του κ. Βαρουφάκη: «Με τον Νίκο Κοτζιά δεν έχουμε μιλήσει (ούτε τηλεφωνικά καν) από τότε που παραιτήθηκα από το υπουργείο Οικονομικών. Τελεία. Παύλα», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.