Ν.Δ.: Πρόγραμμα για μια «αυτοδύναμη Ελλάδα»

Ν.Δ.: Πρόγραμμα για μια «αυτοδύναμη Ελλάδα»

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα, ενωμένοι μπορούμε». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε χθες τι σημαίνει το βασικό τρίπτυχο με το οποίο η Ν.Δ. κινείται στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, πώς μέσα από τους 16 άξονες του κυβερνητικού σχεδίου της Ν.Δ., που παρουσίασε, θα πετύχει την «αυτοδύναμη Ελλάδα», μια χώρα σε τροχιά κανονικότητας.

Ακόμη, χάραξε ξεκάθαρα τη γραμμή που χωρίζει τη Ν.Δ. από μια κυβέρνηση που δεν έχει κάνει καν απολογισμό του έργου της, ενώ ταυτόχρονα κατέστησε ακόμα σαφέστερες τις προγραμματικές διαφορές με μια χαρακτηριστική αποστροφή: «Εμείς είμαστε το κόμμα του ιδιωτικού τομέα, εμείς είμαστε το κόμμα της μεσαίας τάξης, θα τη στηρίξουμε και θα την εκφράσουμε πολιτικά».

Στο κατάμεστο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», όπου χθες το μεσημέρι έδωσαν το «παρών» πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Ελληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιοι στη λίστα Επικρατείας, όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια και στελέχη, το σκηνικό αποτύπωνε εύγλωττα την επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη να γεφυρώσει την εμπειρία της Ν.Δ. με την ανανέωση που ο ίδιος κάνει πράξη – τον προλόγισε, εξάλλου, η νεότερη υποψήφια του κόμματος, η 25χρονη Ελένη Ταπεινού που θα είναι υποψήφια στην Αχαΐα. Το σκηνικό αυτό επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης για να παρουσιάσει τις βασικές πολιτικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Το σχέδιο μοιράστηκε και σε 18σέλιδο έντυπο – δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της φορολογίας, στη δημιουργία πολλών και καλά αμοιβόμενων θέσεων εργασίας, αλλά και στην Παιδεία, στην ασφάλεια, στο περιβάλλον, στην εξωτερική πολιτική.

Ν.Δ.: Πρόγραμμα για μια «αυτοδύναμη Ελλάδα»-1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του, χθες, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Η Ν.Δ. είναι το κόμμα του ιδιωτικού τομέα, είναι το κόμμα της υγιούς επιχειρηματικότητας, είναι το κόμμα που πιστεύει ότι η ανάπτυξη έρχεται από τη δημιουργικότητα του επιχειρηματία, μικρού, μεσαίου και μεγάλου, ο οποίος επενδύει και ο οποίος δημιουργεί στη χώρα μας», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., δίνοντας βάρος στην παρουσίασή του στη μείωση της φορολογίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις – «τελειώνουμε με τον φόρο στις επιχειρήσεις», είπε (ο φόρος των επιχειρήσεων μειώνεται από 28% σε 20%), ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες, αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και υπογράμμισε εμφατικά την προμετωπίδα του προγράμματός του που είναι «δουλειές, δουλειές, δουλειές».

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τον πήχυ ψηλά, σημειώνοντας ότι το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει τη μείωση των ανέργων από τις 850.000, που είναι σήμερα, σε 560.00 στο τέλος του 2023. «Ακούγεται φιλόδοξο, αλλά είναι εφικτό», είπε, ενώ δεσμεύτηκε ότι «η ακίνητη περιουσία του Ελληνα θα αποκτήσει ξανά αξία» μέσω της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% την πρώτη διετία για όλους τους ιδιοκτήτες και επανέλαβε τη δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ και καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%. Απευθύνθηκε επανειλημμένα στη μεσαία τάξη και στη «συνειδητή» υπερφορολόγησή της προκειμένου «να μοιράζονται επιδόματα της τελευταίας στιγμής προς εξαγορά ψήφων». Αυτή η πολιτική, όπως είπε, τελειώνει με την επόμενη κυβέρνηση: «Η Ν.Δ. είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης γιατί η μεσαία τάξη ήταν πάντα η ραχοκοκαλιά που στήριξε την ελληνική κοινωνία», σημείωσε, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει και θα εκφράσει πολιτικά τη μεσαία τάξη. Επέμεινε δε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «θα ακυρώσει στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων που συνειδητά (η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) εφάρμοσε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή