Σημίτης – Πάιατ: Τι συζήτησαν στη χθεσινή συνάντηση τους

Σημίτης – Πάιατ: Τι συζήτησαν στη χθεσινή συνάντηση τους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί «θολούρας»

Η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη τους συνάντηση. Ηταν, όμως, η πρώτη που ανακοινώθηκε –μέσω Τwitter– από τον Τζέφρεϊ Πάιατ, μαζί με μια κοινή τους φωτογραφία. Αναφέρομαι στο ραντεβού που είχε χθες στη Βουλή ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα με τον Κώστα Σημίτη. Και όχι τυχαία, καθώς υποθέτω ότι η αμερικανική πλευρά ήθελε να ξεκαθαρίσει τη «θολούρα» γύρω από το ζήτημα που προέκυψε και δημοσίως με αφορμή το άρθρο του Σημίτη στην «Κ» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη βοή των πλησιαζόντων γεγονότων λόγω της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας. Κι αυτό διότι στο άρθρο υπήρχε σχετική αναφορά σε δηλώσεις του κ. Πάιατ – ή, μάλλον, θα έλεγα, μια πολιτική προβολή τους στο μέλλον.

Επεισόδιο λήξαν

Μαθαίνω, λοιπόν, ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Σημίτη και την απάντηση του εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας που είχε δημοσιευθεί στην «Κ», η αμερικανική πλευρά είχε κάνει επαφή με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού για να κλειστεί ραντεβού των δύο ανδρών. Ομως, ο Σημίτης έλειπε και στη συνέχεια ο Πάιατ βρισκόταν στις ΗΠΑ, οπότε η συνάντηση ορίστηκε για χθες. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν συζήτησαν μόνο τα τρέχοντα. Είχαν μια ευρύτερη συζήτηση για το τι συμβαίνει στον κόσμο και στις ΗΠΑ. Και προφανώς διευκρίνισαν αμφότεροι τι εννοούσαν περί ελληνοτουρκικών, οπότε θεωρώ το επεισόδιο λήξαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή