Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Χρ. Στυλιανίδη

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Χρ. Στυλιανίδη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τον επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη. Ο πρωθυπουργός τόνισε, ενόψει και της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία στο Μάτι, ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την ουσιαστική αναδιοργάνωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και υπογράμμισε ότι η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην αντιμετώπιση κρίσεων είναι καθοριστικής σημασίας. Ταυτόχρονα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τηλεφωνικό αριθμό «112», επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος στο τέλος του χρόνου. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Στυλιανίδη για την επιτέλεση των καθηκόντων του και θύμισε ότι υπήρξε από τους πρώτους υπερασπιστές της ανάγκης να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της Πολιτικής Προστασίας.

O M. Σχοινάς

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή, από την τιμή που σου κάνει η πατρίδα…». Με αυτή τη φράση και εμφανώς συγκινημένος εξήλθε ο Μαργαρίτης Σχοινάς χθες το μεσημέρι από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρώτη του – μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να του δώσει το χρίσμα του νέου Ελληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν– συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Αφιέρωσα τριάντα χρόνια από τη ζωή μου για να υπερασπιστώ τον στόχο μιας περήφανης ευρωπαϊκής Ελλάδας, ισότιμης στην Ευρώπη, όπως τη φαντάστηκε ο Καραμανλής πριν από σαράντα χρόνια. Αλλά και μιας πανίσχυρης Ευρώπης που μπορεί να είναι άγκυρα σταθερότητας σε έναν ολοένα και πιο αβέβαιο και ανασφαλή κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει για τα επόμενα πέντε χρόνια «να εξυπηρετώ αυτόν τον δίδυμο στόχο, φυσικά με την έγκριση της νέας προέδρου και την εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Ο κ. Σχοινάς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτήθηκε ήδη από τη θέση του εκπροσώπου της Κομισιόν και παρότι δεν υπήρξε ενημέρωση από το Μαξίμου για τη συνάντηση, προφανώς συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις, καθώς ο πρωθυπουργός διεκδικεί ένα από τα παραγωγικά χαρτοφυλάκια για την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή