Δρομολόγησε αλλαγές στη Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης

Δρομολόγησε αλλαγές στη Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι δεν αφήνει το κόμμα πίσω και ότι το θέλει συμμέτοχο και όχι αποξενωμένο από τις πολιτικές εξελίξεις στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς προχώρησε άμεσα στις αλλαγές που ούτως ή άλλως δρομολόγησε η εκλογική νίκη της Ν.Δ. και η ανάληψη καθηκόντων διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και η υπουργοποίηση (υφυπουργός Αθλητισμού) του νυν γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ να προτείνει για νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τον Γιώργο Στεργίου, τοποθέτηση που αναμένεται να επισφραγιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», διά ψήφου στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. μετά τη νίκη της 7ης Ιουλίου, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Πειραιώς υπό τον κ. Μητσοτάκη. Αναπληρωτής του κ. Στεργίου αλλά και διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. αναλαμβάνει ο Στέλιος Κονταδάκης, ενώ, σε συνέχεια των ανακοινώσεων, τη θέση του Νίκου Παπαθανάση (υπουργοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) ως γενικός διευθυντής της Ν.Δ. αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος.

Ο νέος γραμματέας της Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου, στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον κ. Μητσοτάκη αλλά και στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε αναλάβει το πρόγραμμα της Ν.Δ. (ήταν γραμματέας Προγράμματος) και είχε λάβει δημοσίως εύσημα από τον κ. Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του συνόλου του προγράμματος στον «Ελληνικό Κόσμο» λίγο πριν από τις εκλογές. Ο κ. Στεργίου έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Καταναλωτή, καθώς και ειδικός γραμματέας Εποπτείας Αγοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Πιο έμπειρος στα κομματικά θεωρείται από τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην Πειραιώς ο Στέλιος Κονταδάκης, γραμματέας Οργανωτικού μέχρι σήμερα, πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον κ. Μητσοτάκη αλλά και στον σύμβουλό του για τα κομματικά και σύνδεσμο μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Ν.Δ. Θανάση Νέζη. Ωστόσο, φαίνεται πως το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, σε αντίθεση με τον κ. Στεργίου, είναι αυτό που δεν του επέτρεψε να αναλάβει τη θέση του γραμματέα. Ο κ. Κονταδάκης ανέλαβε ήδη χρέη διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ.

Τέλος, ο Γιάννης Μπρατάκος είχε αναλάβει στη Ν.Δ. την επεξεργασία των προτάσεων και θέσεων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη. Ο κ. Μπρατάκος, που αναλαμβάνει τη θέση του γενικού διευθυντή της Ν.Δ., είναι γιος του Αγγελου Μπρατάκου, πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ακόμη ανακοινώθηκε η τοποθέτηση της Ελίνας Κυπραίου στη θέση της υποδιευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή