Δ. Παπαγγελόπουλος: Αναφορά σε σκευωρία, επίθεση σε εισαγγελείς

Δ. Παπαγγελόπουλος: Αναφορά σε σκευωρία, επίθεση σε εισαγγελείς

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους», ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος επιχείρησε χθες, κατά τη διάρκεια μακράς ομιλίας του στη συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας, να αποκρούσει όσα εμπεριέχονται στην εις βάρος του δικογραφία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο είναι προαποφασισμένες.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι όσοι στρέφονται εναντίον του είναι «σκευωροί και συκοφάντες», υποστήριξε ότι δέχεται «επικοινωνιακή, πρόστυχη και βάρβαρη επίθεση», ενώ έκανε λόγο και για ένα «βρώμικο, εγκληματικό σχέδιο» εναντίον του με στόχο, τελικά, όχι μόνο την προσωπική του εξόντωση, αλλά και το να δεχθεί πλήγμα ο κ. Αλ. Τσίπρας. Υπό το πρίσμα αυτό και θέτοντας στο στόχαστρό του, μεταξύ άλλων επωνύμως, τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, οι καταθέσεις των οποίων εμπεριέχονται στη σχετική δικογραφία, υποστήριξε ότι υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση-ομάδα, που με οργανωμένο σχέδιο επιχειρεί να τον εξοντώσει.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Παπαγγελόπουλος αφιέρωσε στο να απαξιώσει τις δύο καταθέσεις, καθώς και να αμφισβητήσει την αξιοπιστία τόσο της κυρίας Ράικου, όσο και του κ. Αγγελή – των δύο προαναφερθέντων εισαγγελικών λειτουργών. «Είναι έωλες οι κατηγορίες, στοιχεία δεν υπάρχουν, εκθέσεις ιδεών είδα», είπε χαρακτηριστικά. Ως προς την πρώτη εκ των δύο, μάλιστα, επιπροσθέτως είπε ότι είχε μαζί της μακρά και στενή φιλική και οικογενειακή σχέση, γεγονός το οποίο δεν του έδινε το δικαίωμα ή την άνεση –όπως είπε– να της μιλήσει, όπως τον εμφανίζουν, με τρόπο επιτακτικό και πιεστικό επί της επίμαχης υπόθεσης που ερευνούσε.

Περισσότερο αιχμηρός ήταν για τον κ. Αγγελή: «Ολος ο Αρειος Πάγος, όσοι έχουν υπηρετήσει μαζί του, γνωρίζουν τις γνώσεις, τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετές φορές ο τέως αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως έχει πολλά να αποκαλύψει για αμφοτέρους κατά τη διάρκεια των εργασιών της «προανακριτικής», ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάλογου περιεχομένου προειδοποιήσεις απηύθυνε και σε άλλα σημεία της ομιλίας του. Σε ένα εξ αυτών αναφέρθηκε ειδικότερα στον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά: «Δεν θα αναφερθώ, επί του παρόντος, στις συναντήσεις που είχα μαζί του. Αν χρειαστεί θα πω τι μου έλεγε, πώς αποκαλούσε κάποιους και για ποια πράγματα με παρακαλούσε», είπε μεταξύ άλλων, οδηγώντας τις επισημάνσεις του αυτές σε βάθος χρόνου τέτοιο, που να φθάνει στην πτώση της κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη το 1993.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επίσης, δεν άφησε ασχολίαστα και όσα έχουν λεχθεί για εκείνον σε σχέση με τον χαρακτηρισμό Ρασπούτιν: «Είναι και ανιστόρητοι, όσοι μου απέδωσαν αυτόν τον χαρακτηρισμό», είπε, για να συνεχίσει. «Αν ήθελαν να είναι ακριβείς θα έπρεπε να με πουν Μακιαβέλι ή Μέτερνιχ.

Ο Ρασπούτιν ήταν γνωστός όχι για τις μηχανορραφίες, αλλά για τα υπερφυσικά του προσόντα και για τη θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στη θέωση. Πώς θα μπορούσα εγώ να αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν;» είπε, κερδίζοντας όχι μόνο για πολλοστή φορά χθες το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γέλωτες εκ μέρους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή