Αντιπαράθεση για ΕΛ.ΑΣ. και οικονομία στη Βουλή

Αντιπαράθεση για ΕΛ.ΑΣ. και οικονομία στη Βουλή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο γνωστό «διπολικό» σκηνικό όπου κυριαρχεί η διαρκής αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περί την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα σήμερα η συζήτηση επί του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020. Εντός αυτού του πλαισίου ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι διά του οικονομικού επιτελείου άνοιξε «παράθυρο» ώστε του χρόνου να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ως προς την μη δημοσιονομική ύλη, οι τόνοι ανέβηκαν με επίκεντρο τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας κατά την διάρκεια επεισοδίων στην Αθήνα.

«Είναι η βελτίωση της εισπραξιμότητας τέτοια ως φόρος ακίνητης περιουσίας, μόνο στον ΕΝΦΙΑ είναι 110 εκατομμύρια ευρώ καλύτερα η βελτίωση φέτος, που δεν χρειάζεται να επιβάλλεται αυτός ο ΕΝΦΙΑ. Και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Προετοιμαστείτε» είπε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Θ.Σκυλακάκης, με αφορμή όσα λέγονται σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ εντός της αίθουσας της Ολομέλειας τα τελευταία 24ωρα.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της γενικευμένης και σκληρής κριτικής που αρθρώνουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αλ. Φλαμπουράρης διατηρώντας τους υψηλούς τόνους, μεταξύ άλλων έφθασε στο σημείο να κάνει λόγο για «πολιτικά κακουργήματα» της κυβέρνησης. «Με την πολιτική που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης συντελούνται δύο πολιτικά κακουργήματα. Το πρώτο είναι η παγίωση της ιδεολογίας των μνημονίων, με αιχμή τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας. Το δεύτερο είναι η ολική επαναφορά της κουλτούρας που μας οδήγησε στη χρεοκοπία», είπε χαρακτηριστικά.

Για «αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας συνολικά στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

Οι τόνοι ανέβηκαν για λίγο νωρίτερα σήμερα, όταν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ετέθη ζήτημα ως προς τη στάση της ΕΛΑΣ σε περιστατικά επεισοδίων ή ελέγχων. Αρχικώς, ο τέως υπουργός Π.Σκουρλέτης επικαλούμενος καταγγελία που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν από νέα κοπέλα κατά την διάρκεια έρευνας να κατεβάσει το παντελόνι της, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «στοχοποιείται η νεολαία» και πως «για την ΕΛΑΣ είναι επικίνδυνο παιχνίδι αν βάζουμε ανθρώπους να παραβιάζουν την νομιμότητα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος αφού ανέφερε ότι εξετάζονται αρμοδίως ενδεχόμνα περιστατικά βίας, είπε πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι σίγουρο εάν ευσταθεί και, πάντως, σε ανάλογα υψηλούς τόνους κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να μην στοχοποιεί την αστυνομία. «Δίνετε λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στην νεολαία», ανταπάντησε ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή