Nέο πλαίσιο ερευνών για Δημ. Παπαγγελόπουλο

Nέο πλαίσιο ερευνών για Δημ. Παπαγγελόπουλο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες κατευθύνσεις, πέραν της υπόθεσης Novartis, αποφάσισε χθες η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής της Βουλής να δώσει στην εξελισσόμενη έρευνά της όσον αφορά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεστεί από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Επειτα από αίτημα βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, το οποίο και υποστήριξαν στη συνέχεια μέλη της επιτροπής από τη Ν.Δ. και την Ελλ. Λύση, αποφασίστηκε να ζητηθούν από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπ. Προστασίας του Πολίτη στοιχεία που πιθανόν διαθέτει και τα οποία αφορούν –σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκαν οι αιτούντες– πιθανή παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1». Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με ορισμένες πηγές στη χθεσινή συνεδρίαση, ειπώθηκε πως αυτά θα πρέπει να τεθούν υπ’ όψιν, αφού μοιάζει να συσχετίζονται με την έρευνα που διεξάγει η Προανακριτική. Κατά του αιτήματος τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφύλαξη, με την επίκληση του επιχειρήματος ότι το αίτημα ήταν πολύ γενικό και θα έπρεπε να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, εξέφρασε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο γραπτό αίτημά τους οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση που είναι γνωστή ως “Noor 1”. Κατά την έρευνα αυτή πληροφορούμαστε πως κατατίθενται στοιχεία που αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο, τα οποία, αν πράγματι υπάρχουν, πρέπει να συσχετιστούν με την έρευνα που διεξάγει η παρούσα επιτροπή της Βουλής. Ζητάμε, συνεπώς, να κατατεθούν στην επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν τον ανωτέρω υπουργό». Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν: «Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Πανικόβλητοι από τις εξελίξεις, η ηγεσία της Ν.Δ. και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα. Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους, όχι όμως και την αυτογελοιοποίησή τους».

Αποφασίστηκε επίσης οι επόμενοι δύο μάρτυρες που θα κληθούν, εντός του Ιανουαρίου, να είναι ο διαφημιστής και εκδότης Εμμανουήλ Βουλκίδης και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου φέρεται να έχει πει ότι ο «Ρασπούτιν» είναι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας παραλλήλως αναφορές στην άσκηση πιέσεων και παρεμβάσεων στο έργο της. Το όνομα του κ. Βουλκίδη αναφέρεται σε έγγραφα του FBI σε συνδυασμό με κινήσεις χρηματικών ποσών από τη Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή