Επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη

Επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμηρές επισημάνσεις τόσο για την εικόνα από το εσωτερικό του Λευκού Οίκου όσο και για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Ελληνα πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου υποδέχθηκαν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αθήνα.

«Η εικόνα του θεατή πρωθυπουργού στη συνέντευξη του κ. Τραμπ προβλημάτισε σοβαρά τους Ελληνες. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να προβάλει δημόσια ενώπιον του κ. Τραμπ τις εθνικές μας θέσεις απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Δεν το έπραξε. Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ. «Και πριν από ένα χρόνο ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον κ. Τραμπ και είδαμε αν και τι κέρδισε η χώρα μας. Τίποτα. Εδωσε η χώρα μας, αλλά εμείς δεν κερδίσαμε τίποτα», σχολίασε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Χρηστίδης (Open).

«Η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ και, μεταξύ άλλων, προστίθεται: «Ηταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της Ν.Δ., για τους ισχυρούς τάχα “συμμάχους” που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα. Η παρουσία-ντεκόρ του Ελληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή».

Η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι «δυστυχώς, λόγω Ιράν αποδείχτηκε ότι “άνθρακες ο θησαυρός” από τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για την Ελλάδα. Φάνηκε ξεκάθαρα, παρά τα γενικόλογα “ευχολόγια” του Αμερικανού προέδρου προς τον κ. Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ και αυτό αποδείχθηκε άλλη μια φορά. Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να κάνει την όποια αναφορά στην προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην παράνομη συμφωνία για ανακήρυξη ΑΟΖ με τη φιλοτουρκική κυβέρνηση της Λιβύης».

Τέλος, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μ. Κριθαρίδης, τονίζει: «Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Το δόγμα του υποδειγματικού κρατούμενου στην τρόικα και στο επικίνδυνο άρμα Τραμπ – Νετανιάχου ξεπερνάει πλέον ακόμα και τα όρια του αυτοσεβασμού. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, δεν δίστασε να συνταχθεί με την απόφαση των ΗΠΑ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, μια άκρως επικίνδυνη και απερίσκεπτη κίνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή