Για Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, Τουρκία και Δ. Βαλκάνια συζήτησαν Μητσοτάκης-Μισέλ

Για Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, Τουρκία και Δ. Βαλκάνια συζήτησαν Μητσοτάκης-Μισέλ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πρόγραμμα (ΠΔΠ), η στάση της Τουρκίας στην περιοχή της Aνατολικής Μεσογείου, αλλά και το ζήτημα της εκκίνησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Δυτικών Βαλκανίων, συζήτησαν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες σε δείπνο εργασίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν αναλυτικά για τους πόρους που θα λάβει η χώρα μας από τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027. Ο κ. Μισέλ, που έχει αναλάβει να πετύχει το μεγάλο συμβιβασμό για το νέο ΠΔΠ –το πρώτο στη μετα-Brexit εποχή – έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου για τον σκοπό αυτό στις 20 Φεβρουαρίου. Στις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με όλους τους ηγέτες των «27», ώστε να καταθέσει μία τελική πρόταση που θα αποτελέσει τη βάση της διαπραγμάτευσης στην τελική ευθεία προς τη σύνοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, τόνισε στον κ. Μισέλ ότι ως η πρώτη μετα-λαϊκιστική κυβέρνηση στη χώρα, πρέπει να στηριχθεί από την Ε.Ε. Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η Ελλάδα να ισορροπήσει, ανάμεσα στις χώρες της συνοχής και στους καθαρούς συνεισφορείς, σε μία διαπραγμάτευση που αναμένεται ιδιαίτερα σύνθετη. Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε το ζήτημα του ΠΔΠ και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν χθες στο Παρίσι και βρήκαν κοινό τόπο, τόσο σχετικά με την ανάγκη υπεράσπισης των πόρων της ΚΑΠ όσο και για την ανάγκη ενίσχυσης της συνοχής εντός της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή