«Μονομαχία» Χρ. Σταϊκούρα με Ευκλ. Τσακαλώτο

«Μονομαχία» Χρ. Σταϊκούρα με Ευκλ. Τσακαλώτο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ιδιότυπο blame game εξελίχθηκε η χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή, με αφορμή την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που από τον περασμένο Δεκέμβριο ρύθμιζε ζητήματα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα ή και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, αλλά και τις υπουργικές τροπολογίες που με την ευκαιρία κατατέθηκαν προς έγκριση, μέσω των οποίων επιχειρείται η διευθέτηση σειράς μείζονος ενδιαφέροντος θεμάτων, όπως η «τύχη» της ΛΑΡΚΟ και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Για προώθηση ρεαλιστικών λύσεων επί προβλημάτων που διογκώθηκαν την περασμένη πενταετία επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν στελέχη της πλειοψηφίας, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επέρριπταν ευθύνες για λανθασμένους χειρισμούς στις κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας σήμερα.

Η ΛΑΡΚΟ

Από την εξέλιξη της πολύωρης συζήτησης και καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε κυρίως η υπόθεση της «εξυγίανσης» της ΛΑΡΚΟ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε ο «διάλογος» που ανέπτυξαν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με τον κ. Ευκλ. Τσακαλώτο.

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, απαντώντας στις συνεχείς επιθέσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε να παρουσιαστεί και να κατατεθεί στην εθνική αντιπροσωπεία το «σχέδιο» των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, για να καταδειχθεί στην πορεία ότι τέτοιο σχέδιο δεν υπήρχε. «Εγώ ξέρω ότι δεν είχε. Αν υπήρχε σχέδιο, θα το είχαμε. Περιμένω, όμως, να μας καταθέσει συγκεκριμένα γραπτώς το σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, για να δεχθεί αντί άλλης απάντησης αρχικώς από τον κ. Σωκρ. Φάμελλο το ακόλουθο σχόλιο: «Είστε κυβέρνηση, δεν είστε αντιπολίτευση». Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε, κάνοντας λόγο για «προβλήματα – ανοικτές πληγές που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε λόγω ανικανότητας είτε από επιλογή, δεν μπόρεσε να κλείσει ή σκόπιμα άφησε να αιμορραγούν».

Λίγο αργότερα ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, μεταξύ άλλων σημείωνε: «Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι δεν εμπιστευόμαστε αυτή τη λύση, που μπορεί να μην την εμπιστευόμαστε. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε καμιά σιγουριά γιατί δεν ξέρετε εσείς το γενικό πλαίσιο. Ποιο είναι το αναπτυξιακό πλαίσιο, το αναπτυξιακό σχέδιο μέσα από το οποίο μπορεί να ανθήσει αυτή η κυβέρνηση»;

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας σε παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική των προηγούμενων. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι οι χειρισμοί της είναι επιζήμιοι για την εθνική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή