Στο μικροσκόπιο η συνάντηση με Ν. Παππά

Στο μικροσκόπιο η συνάντηση με Ν. Παππά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφαινόμενη επιλογή να ανοίξει η διαδικασία νέας απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου με στόχο τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, καθώς και όσα συνόδευσαν την έναρξη της κατάθεσης του κ. Ν. Παππά, προσδίδουν από χθες στο ζήτημα της λειτουργίας της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων του», νέες διαστάσεις: Επί τάπητος τίθενται πλέον η χρονική μετάθεση –με άγνωστο έως τώρα ορίζοντα– της κατάθεσης πορίσματος που ήταν προσδιορισμένη για τις 17 Μαρτίου, ενώ παράλληλα φαίνεται πως ανοίγει, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, και ο κύκλος των πιθανώς εμπλεκομένων προσώπων, καθώς έπειτα από ορισμένα νέα στοιχεία, η Ν.Δ. κάνει λόγο για ελεγχόμενο ρόλο και του κ. Ν. Παππά.

Πέραν της γνωστής κατάθεσης του κ. Σ. Μιωνή, περί συνάντησης στο γραφείο του τέως υπουργού με την παρουσία του κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου, αντικείμενο της οποίας ήταν η προώθηση συμβιβασμού που περιελάμβανε και «τακτοποίηση» υποθέσεων της Δικαιοσύνης, υπήρξε αφενός η κατ’ αρχάς παραδοχή του κ. Παππά ως προς τη συνάντηση αυτή, αλλά και ένα έγγραφο υπόμνημα, αυτή τη φορά του εκδότη κ. Ι. Φιλιππάκη, στο οποίο εκτός των άλλων γίνεται λόγος και για δεύτερη συνάντηση ανάλογου χαρακτήρα. Ο κ. Παππάς φέρεται να είπε ότι μεσολάβησε μεν αλλά κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ που ενδιαφερόταν για τον κ. Μιωνή, πλην όμως σημείωσε πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο του επίμαχου συμφωνητικού. Μάλιστα, ως προς το τμήμα εκείνο που αναφερόταν σε χειρισμούς ανοικτών ποινικών υποθέσεων, ο κ. Παππάς είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι απαράδεκτο και πως για τη διερεύνησή του θα πρέπει να κληθούν όσοι το συνέταξαν.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι ο κ. Φιλιππάκης στο υπόμνημά του αναφέρεται και σε συνάντηση με τον κ. Α. Σαμαρά, αντικείμενο της οποίας ήταν επίσης η επίτευξη συμβιβασμού, ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να προωθεί επιχειρηματολογία που παρέπεμπε σε προσπάθεια συμψηφισμού. Απέναντι σε αυτό, η Ν.Δ. αντέτεινε πως αφενός δεν υπήρξε συνάντηση συμβιβασμού παρουσία του κ. Σαμαρά και αφετέρου εκείνη την πρώτη φορά το ζήτημα αφορούσε δύο ιδιώτες για μεταξύ τους διαφορά, ενώ στις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε σαφής εμπλοκή «διαχείρισης» ανοιχτών υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η κατάθεση του κ. Παππά θα συνεχιστεί –εκτός απροόπτου– την Τρίτη και έως τότε αναμένεται να αποφασιστεί από την πλειοψηφία ο περαιτέρω χειρισμός ενόψει της Ολομέλειας (συλλογή 30 υπογραφών και διατύπωση πρότασης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κ.λπ.), καθώς και να στηθεί εκατέρωθεν η επιχειρηματολογία για το επόμενο θέμα που θα αποτελέσει πεδίο πολιτικής σύγκρουσης: Αν θα είναι, δηλαδή, η υφιστάμενη Επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις νέες κατηγορίες, όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία, ή θα πρέπει να συγκροτηθεί νέα, όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή