Προανακριτική: Κυριάρχησε η συνάντηση με τον Σ. Μιωνή

Προανακριτική: Κυριάρχησε η συνάντηση με τον Σ. Μιωνή

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του κ. Δημ. Τζανακόπουλου, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Δημ. Παπαγγελόπουλου, μετά και τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του κ. Ν. Παππά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι περισσότερες αναφορές, μέσω ερωτήσεων των μελών της επιτροπής και απαντήσεων του μάρτυρα, είχαν σχέση, σύμφωνα με πληροφορίες, με  τις συναντήσεις που έγιναν παρουσία του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή και αντικείμενο ένα συμβιβασμό του τελευταίου σε αντιδικία την οποία είχε με εκδότη.

Το ενδιαφέρον για εκείνες τις συναντήσεις ήταν ήδη υψηλό, καθώς ο κ. Μιωνής είχε στείλει στην επιτροπή και γραπτό υπόμνημα – σε συνέχεια της κατάθεσής του, αλλά και των όσων φέρεται να είχε πει ο κ. Παππάς κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του την περασμένη εβδομάδα. Στο υπόμνημα αυτό, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει πως δέχθηκε εκβιασμό από τον κ. Παπαγγελόπουλο επαναλαμβάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ισχυρισμό ότι είχε να κάνει με εγκληματική συμμορία.

Επί των συναντήσεων αυτών και τα όσα αποδίδονται στον κ. Παππά, κατά τη χθεσινή κατάθεσή του φαίνεται ότι ο μάρτυς, αν και επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση πως υπήρξε ενδιαφέρον για την επίλυση των ζητημάτων του κ. Μιωνή από την κυβέρνηση του Ισραήλ, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό, ενώ παράλληλα και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σε ερωτήσεις ειδικά για τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Παππάς με τρόπο διακριτικό φέρεται να δήλωσε πως δεν διαπίστωσε πίεση ή εκβιασμό από τον τέως αναπληρωτή υπουργό στον κ. Μιωνή.

Την ίδια στιγμή, τόσο εντός της αίθουσας όπου συνεδρίαζε η Προανακριτική όσο και στο πολιτικό παρασκήνιο, αρκετά ελέχθησαν σύμφωνα με άλλες πληροφορίες αναφορικά με το θέμα των συναντήσεων που είχε –ή κατ’ άλλους δεν είχε– επίσης για θέματα συμβιβασμού επί προσωπικών υποθέσεων ο κ. Μιωνής και με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, πριν δηλαδή από εκείνες που έγιναν την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των όποιων συναντήσεων και ειδικότερα τις δύο προσπάθειες, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, για τον προαναφερθέντα συμβιβασμό, ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις φέρεται να σημείωσε ότι στο συμφωνητικό που παρουσιάστηκε στην προσπάθεια του 2013 δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό. Υπενθυμίζεται πως είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλήσει με επικριτικό τρόπο για το γεγονός ότι στην προσπάθεια για συμβιβασμό  που επιχειρήθηκε στη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, υπήρχαν αναφορές σε διαδικασίες οι οποίες αφορούσαν ανοιχτές υποθέσεις ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Παππά να επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση, πως πρέπει να κληθούν οι δικηγόροι οι οποίοι συνέταξαν το επίμαχο συμφωνητικό, σημειώνοντας και πάλι ότι προσωπικά ο ίδιος είχε άγνοια ως προς τους όρους που εμπεριείχε για την πορεία δικαστικών υποθέσεων. Αλλες πηγές ανέφεραν, επιπροσθέτως, ότι ο μάρτυρας επέμεινε και στη θέση του πως θα πρέπει να κληθεί από την Προανακριτική και ο κ. Σαμαράς.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι δεν είχε συναντήσει τον κ. Σαμαρά ως πρωθυπουργό, ενώ από πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήθηκε να τεθεί τουλάχιστον υπό αμφισβήτηση η φερεγγυότητα των όσων ισχυρίζεται ο κ. Μιωνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή