Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο κύρωσης τριών ΠΝΠ με έκτακτα μέτρα

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο κύρωσης τριών ΠΝΠ με έκτακτα μέτρα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερψηφίστηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, στο τέλος κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο κύρωσης τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες εμπεριέχουν μέτρα προσφάτως ανακοινωθέντα και στο μεγαλύτερο μέρος τους ήδη εφαρμοσθέντα τόσο στο χώρο της Υγείας όσο και της Οικονομίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της, στη χώρα.

Η συνεδρίαση, λόγω των γνωστών εκτάκτων προληπτικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στη Βουλή, ήταν σύντομης διάρκειας, αλλά υπήρξε εξόχως αποκαλυπτική των ενστάσεων που εκφράζει σε διάφορα επίπεδα και τόνους η αντιπολίτευση έναντι αρκετών κυβερνητικών επιλογών. Οι κυριότερες από τις ενστάσεις αυτές που ενίοτε προσλαμβάνουν και χαρακτήρα διαφωνιών, εστιάζονται σε υποθέσεις επάρκειας υλικού στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αφενός, και στα ζητήματα εργασιακών σχέσεων αφετέρου.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, πάντως, ήταν αναμφισβήτητα και η δέσμευση ου ανέλαβε η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη ότι σταδιακά το προσωπικό που εντάσσεται λόγω της πανδημίας στο σύστημα υγείας σε θέσεις επικουρικού, θα δει την μετατροπή της σχέσης του σε θέσεις επιμελητών. Είχε προηγηθεί κύμα επισημάνσεων από το χώρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ανάγκη οι προσλήψεις που γίνονται τώρα να είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Υπέρ του νομοσχεδίου κύρωσης των τριών ΠΝΠ, που θα εισαχθεί μεθαύριο Πέμπτη στην Ολομέλεια για τελική ψήφιση, τάχθηκαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25. Επιφύλαξη προκειμένου να τοποθετηθούν στην μεθαυριανή συνεδρίαση εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή