Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, στήριξη σε μέτρα κατά του ιού

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, στήριξη σε μέτρα κατά του ιού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι» στα περιοριστικά μέτρα, «όχι» στις επιλογές στην οικονομία εξακολουθούν να λένε από την Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η λογική τού «βλέποντας και κάνοντας» συγκρούεται με το συμφέρον της χώρας. Στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από χθες έναν ακόμα λόγο να ασκούν κριτική στη Ν.Δ. με αφορμή το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ. Με παρέμβασή του ο Ευκλ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στο Μαξίμου για την ενημέρωση, όπως είπε, μέσω διαρροών, ότι έχει αρχίσει ήδη να το χρησιμοποιεί: «Είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση δεν προέβη καν σε επίσημη ανακοίνωση για αυτό, παρότι ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα και ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται καθημερινά σε περισσότερους του ενός τηλεοπτικούς σταθμούς. Η Ν.Δ. προφανώς σκόπευε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού εν κρυπτώ. Αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι τα χρησιμοποιεί ήδη πιεζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που 63 βουλευτές καταθέσαμε τη Δευτέρα», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών. Για την συριζα το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς ζητάει να υπάρξει ενημέρωση για τη χρήση των συγκεκριμένων χρημάτων.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει συνεχώς στο πεδίο της οικονομίας, με τον Αλ. Χαρίτση να επισημαίνει στο δεύτερο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών ότι τα μέτρα που παίρνει το Μαξίμου είναι ανεπαρκή, αποσπασματικά και ιδεοληπτικά. «Βάζει τα θεμέλια για μια βαθιά αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, προωθώντας, με πρόσχημα την πανδημία, απορρυθμίσεις που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί υπέρμαχοι των μνημονίων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΕΒ, στο ενημερωτικό του δελτίο, ζητούσε ακριβώς αυτά που έχει ήδη σπεύσει να κάνει η κυβέρνηση: μειώσεις μισθών 50% με εκ περιτροπής εργασία, πλήρη κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, μέχρι και τράπεζα δανεικών εργαζομένων. Θα μπορούσε να το θέσει πιο ωμά ως σκλαβοπάζαρο», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Διαφορετικό παραμένει το ύφος και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ανάγκη να συνεχιστεί η λογική τού «Μένουμε σπίτι» και το Πάσχα: «Οι όποιες συστάσεις και οι κατευθυντήριες οδηγίες και εισηγήσεις γίνονται από τους αρμόδιους επιστήμονες για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων στις επόμενες ώρες νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές και να τηρηθούν», τόνισε ο Α. Ξανθός, κάνοντας σαφές πως στην Κουμουνδούρου δεν θα σηκώσουν τους τόνους σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή