Αντιφατικές οι πληροφορίες για Ξένη Δημητρίου

Αντιφατικές οι πληροφορίες για Ξένη Δημητρίου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση, για τρίτη ημέρα αύριο, της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ενώ εκκρεμεί ο προσδιορισμός έκτακτης συνεδρίασης της Ολομέλειας προκειμένου να τεθεί προς έγκριση η πρόταση των βουλευτών της Ν.Δ. για διεύρυνση του αριθμού των διερευνωμένων αδικημάτων που ενδεχομένως έχει τελέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Σε ό,τι αφορά την κ. Δημητρίου, όπως έχει συμβεί και με προηγούμενους μάρτυρες, οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της κατάθεσής της ποικίλλουν, αναλόγως των κομματικών πηγών προέλευσής τους.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η πρώην εισαγγελέας φέρεται κατ’ αρχήν να υποστήριξε ότι η επίσκεψη την οποία κατά το παρελθόν είχε δεχθεί από τον κ. Δημ. Τζανακόπουλο –όταν εκείνος είχε την ιδιότητα του εκπροσώπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– δεν αφορούσε την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της δικογραφίας Novartis, όπως ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε υποστηρίξει από την πλευρά του. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Δημητρίου ουσιαστικώς επιβεβαίωσε τις αιτιάσεις ότι η κ. Ελένη Τουλουπάκη ενέταξε τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, αν και γνώριζε πως είχε ζητηθεί ο έλεγχος του κ. Μανιαδάκη για εμπλοκή του στην υπόθεση.

Αλλες πληροφορίες φέρουν τη μάρτυρα να διαψεύδει τον ισχυρισμό που αποδίδεται στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Αγγελή πως από εκείνη έμαθε τα περί «Ρασπούτιν», ως χαρακτηρισμό του κ. Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Δημητρίου μίλησε θετικά για χειρισμούς της κ. Τουλουπάκη, ενώ ήταν –βάσει των ίδιων πληροφοριών– επικριτική σε αναφορές της για την κ. Ράικου.

Κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχόλιό τους ανέφεραν χθες το απόγευμα, μεταξύ άλλων, ότι η κ. Δημητρίου «ακύρωσε την αξιοπιστία του κ. Αγγελή, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα, ότι έμαθε από την ίδια για τον περιβόητο Ρασπούτιν που δήθεν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis». Αποκαλύπτοντας δε μέρος της κατάθεσης, υποστηρίζουν επίσης ότι η κ. Δημητρίου «αποκάλυψε την απόκρυψη βασικών στοιχείων από την κ. Ράικου, καθώς όπως είπε, η κ. Τουλουπάκη ανέσυρε πολλούς φακέλους εγγράφων που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κ. Ράικου στον ανακριτή, και επανέλαβε ότι η κ. Ράικου ακόμη και δύο μέρες πριν από την παραίτησή της ουδέποτε επικαλέστηκε ή υπονόησε πιέσεις, απειλές και περί Ρασπούτιν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή