Πρόταση νόμου για τα εργασιακά ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου για τα εργασιακά ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν δυναμικό χαρακτήρα επιθυμεί να δώσει στην επικαιροποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με παράλληλες πρωτοβουλίες τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και μέσα στην κοινωνία. Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση να φέρει πρόταση νόμου στη Βουλή για τα εργασιακά με στόχο τη θωράκιση του χώρου της εργασίας από μαζικές απολύσεις. Ψάχνουν νέα ευκαιρία στην Κουμουνδούρου να απευθυνθούν στις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης; Από τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να «στριμώξουν» το Μαξίμου διά της κοινοβουλευτικής – νομοθετικής οδού, θεωρείται βέβαιο πως θα διερευνηθούν δυνατότητες σύμπραξης.

Το οικονομικό επιτελείο στην Κουμουνδούρου επεξεργάζεται μια νέα δέσμη προτάσεων ως απάντηση στις κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχει εκδώσει η κυβέρνηση. Ζητούμενο, όπως υποστηρίζουν, αποτελούν η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, η συγκρότηση ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και ασφάλειας και η εξειδίκευση σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η εστίαση. Σωστό πρότυπο θεωρούν το μέτρο του κοινωνικού μισθού που προωθούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στο στόχαστρο του κόμματος, μετά την αστοχία των vouchers, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Γιάννης Βρούτσης, με τα αρμόδια στελέχη να υποστηρίζουν πως η νέα ΚΥΑ θα φέρει οριζόντιες μειώσεις για 1,3 εκατ. εργαζομένους στους μισθούς τους. Παράλληλα, για εκατοντάδες χιλιάδες που θα παραταθεί το καθεστώς αναστολής των συμβάσεών τους, το επίδομα από τα 800 ευρώ θα πέσει στα 534 ευρώ. «Εμείς ζητήσαμε εξαρχής την πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, προτείναμε μη επιστρεπτέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις και ένα δίχτυ προστασίας των πιο ασθενέστερων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Η κινητικότητα στην Κουμουνδούρου είναι έντονη, με τα στελέχη να έχουν πυκνώσει την παρουσία τους στα γραφεία του κόμματος και να ετοιμάζουν, στο πλαίσιο των υγειονομικών περιορισμών που ισχύουν, εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, καθώς και στην περιφέρεια. Οι αρμόδιοι τομεάρχες και οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας αξιολογούν θετικά τους ρυθμούς εργασίας που έχουν ανεβάσει το τελευταίο διάστημα οι νομαρχιακές επιτροπές αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Το σήμα αναμένεται να δώσει σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας, που ετοιμάζει με τους συνεργάτες του έναν νέο κύκλο στοχευμένων επισκέψεων και επαφών εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν. Σε συνάντηση που είχε χθες με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε πως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων είναι ένα «αχρείαστο ρίσκο», με δεδομένο «ότι τα μικρά παιδιά δεν είναι εύκολο να τηρήσουν κανόνες και πρωτόκολλα υγιεινής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή