Μ.Σεντένο: Σοβαρότατη η κατάσταση της ΕΕ εξαιτίας της πανδημίας

Μ.Σεντένο: Σοβαρότατη η κατάσταση της ΕΕ εξαιτίας της πανδημίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σοβαρότατη» χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΕ «ως συνέπεια της πανδημίας», ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, απευθυνόμενος μέσω επιστολής στους προέδρους δέκα κοινοβουλευτικών σωμάτων, κρατών-μελών της Ενωσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Κ. Τασούλας. Η επιστολή αυτή έρχεται ως απάντηση στο προ μηνός (από 7 Απριλίου) κοινό διάβημα τους, με το οποίο τον καλούσαν να ασκηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοοικονομικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο κ. Σεντένο, ειδικότερα, στην επιστολή του που φέρει ημερομηνία 6 Μαΐου 2020, σημειώνει κατ’ αρχήν: «Αγαπητοί Πρόεδροι, συμμερίζομαι πλήρως τις ανησυχίες σας για τη σοβαρότατη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΕ ως συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Covid19 δεν αποτελεί μόνο μια οξεία και πρωτοφανή κρίση στον τομέα της υγείας, αλλά έχει προκαλέσει και τη χειρότερη οικονομική ύφεση από εποχής της Μεγάλης Ύφεσης».

Παράλληλα, αναφέρεται σε ήδη γνωστές αποφάσεις του Eurogroup, προσθέτοντας μεταξύ άλλων:

«Έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλύσει τις ακριβείς ανάγκες και επειγόντως να καταρτίσει πρόταση που να είναι ανάλογη της τρέχουσας πρόκλησης και η οποία να αποσαφηνίζει τη σύνδεση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ. Το Eurogroup θα συνεισφέρει στη ροή αυτή των εργασιών κατά το δέον. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση και θα βοηθήσει στην προετοιμασία του εδάφους για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή