ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Συνεχείς επιθέσεις πρωτοφανούς οξύτητας του Κυρ. Βελόπουλου κατά του Σωτ. Τσιόδρα

Βουλή: Συνεχείς επιθέσεις πρωτοφανούς οξύτητας του Κυρ. Βελόπουλου κατά του Σωτ. Τσιόδρα

Αρνητής των υποχρεωτικών εμβολίων δήλωσε σήμερα από του βήματος της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, συνοδεύοντας και με αυτό τον τρόπο την νέα από τις πυκνές το τελευταίο διάστημα επιθέσεις του εναντίον προσωπικά του καθηγητή κ. Σωτ. Τσιόρδα. Επιθέσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση για τη σφοδρότητα τους, αλλά και αντιδράσεις από άλλα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, έως και από τον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα.

Στη σημερινή του ομιλία -που έγινε με την ευκαιρία συζήτησης για νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης- ο κ. Κυρ. Βελόπουλος σημειώνοντας αρχικά ότι τόσο ο κ. Τσιόρδας όσο και ο κ. Σύψας του είναι “συμπαθείς”, συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει “προσωπικά” μαζί τους, για να σημειώσει αμέσως μετά ότι λαμβάνουν χρήματα μέσω προγραμμάτων στα οποία είναι υπεύθυνοι από φαρμακευτικές εταιρείες.

Όσα ελέχθησαν είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Βελόπουλου:

“Δεν λέω ότι είναι παράνομο. Λέω όμως πόσο ηθικό είναι αυτός που ενημερώνει τον ελληνικό λαό για τα εμβόλια και τα φάρμακα να τα παίρνει και από φαρμακευτικές εταιρείες; Δεν λέω ότι είναι παράνομο, επαναλαμβάνω. Λέω πόσο είναι ηθικό”; Τότε, και στην παρέμβαση του κ. Δ.Σταμενίτη “να μην κάνουμε δηλαδή εμβόλια” ο πρόεδρος της Ελ.Λύσης είπε: “Δεν είπα αυτό εγώ, κύριε. Δεν είπα εγώ αυτό. Και αν με υποχρεώσετε, δεν θα το κάνω εγώ. Έχετε κανένα πρόβλημα; Εγώ δεν θέλω να κάνω εμβόλιο. Θα με υποχρεώσετε να κάνω εμβόλιο; Πήραν δύο άνθρωποι 1.300.000 ευρώ και τι τους πειράζει; Φίλοι τους είναι και τα λένε καλά στις τηλεοράσεις και τους βολεύει”.

Είχε προηγηθεί άλλη επίθεση, στις 8/5: “Δυστυχώς για σας, για τη ΝΔ, ο Τσιόδρας είναι ο Ίκαρος. Τον κάψατε με τη δημοσιότητα. Τον επιστήμονα αυτόν, που τον συμπαθούμε και εκτιμούμε όλοι, τον κάψατε από την υπερβολική δημοσιότητα. Έβγαινε κι έλεγε άλλα αντ’ άλλων. Παίρνει και αυτός λεφτά από το πανεπιστήμιο για εργασίες σε φαρμακοβιομηχανίες, 150.000 ευρώ, 120.000 ευρώ, 50.000 ευρώ. Οι καθηγητές μας. Αυτοί που πιέζουν σήμερα τον Έλληνα να κλειστεί στο σπίτι του. Αυτοί που έκλεισαν την οικονομία της χώρας μας παίρνουν λεφτά από φαρμακοβιομηχανίες”.

Στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής του κόμματος Αντ. Μυλωνάκης χαρακτήρισε απαξιωτικά “ιερό τοτέμ της ΝΔ” τον κ. Τσιόδρα, συντηρώντας το σε βάρος του καθηγητή κλίμα που καλλιεργεί ο αρχηγός του.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ο κ. Βελόπουλος χρησιμοποιούσε τον όρο “ιερή αγελάδα” για τον ίδιο λόγο. Οι έντονοι διάλογοι στην αίοθουσα της Ολομέλειας είναι χαρακτηριστικοί:

Βελόπουλος: “Η κυβέρνηση επικοινωνιακά θεοποίησε τον Τσιόδρα. Θα καταθέσω για τα Πρακτικά ποιες είναι οι σχέσεις των κορυφαίων καθηγητών με εταιρείες φαρμακευτικές, γιατί εκεί δεν μιλάτε. Δεν μιλάτε”.

Δ. Σταμενίτης: Ντροπή.

Βελόπουλος: Ντροπή; Δεν κατάλαβα, γιατί ντροπή; Εμένα με εξέλεξαν. Αυτόν το φύτευσες εσύ! Τον φύτευσες εσύ! Το κατάλαβες; Το κόμμα σου! Τον φυτεύσατε εσείς τον κ. Τσιόδρα!

Με αφορμή αυτό το τελευταίο, ο πρόεδρος της Βουλής, σχολίασε: "Έχετε ξεφύγει. Επιτρέψτε μου ένα λεπτό… Επιτρέψτε μου, ότι όταν λέτε πως ο κ. Τσιόδρας, που απολάβει πανελλήνιας εκτίμησης, φυτεύτηκε…

Βελόπουλος: Άποψή σας!

Τασούλας: …είναι σα να πηγαίνετε γυρεύοντας. Δεν φυτεύτηκε κανείς!

Βελόπουλος: Δεν το παίρνω πίσω! Επιμένω! Θα πειράζω την «ιερή αγελάδα» και τον «ιερό Βούδα» οποιουδήποτε, αν ενοχλεί τον ελληνικό λαό. Και ο κ. Τσιόδρας, τον οποίο σέβομαι και διορίστηκε -αφού σας ενοχλεί η λέξη «φυτεύτηκε»- έλεγε άλλα πριν από είκοσι ημέρες και άλλα λέει τώρα.