Διχάζει ο νέος κύκλος μαρτύρων για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Διχάζει ο νέος κύκλος μαρτύρων για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου η έναρξη συζητήσεων μεταξύ των μελών της αναφορικά με τους μάρτυρες οι οποίοι χρειάζεται να κληθούν πλέον, καθώς με πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας έχει –ως γνωστόν– διευρυνθεί ο αριθμός των αδικημάτων επί των οποίων διεξάγεται η έρευνα.

Οι βουλευτές της Ν.Δ., με κριτήριο όπως αναφέρουν πηγές της «γαλάζιας» Κ.Ο. να πέσει «φως στην όλη διαδικασία», πρότειναν να κληθούν ως ύποπτοι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο εκδότης Ι. Φιλιππάκης, ο συνεργάτης του Αλ. Τάρκας και η δημοσιογράφος Ιωάννα Παπαδάκου.

Παράλληλα, εκφράστηκε επιφύλαξη για το ενδεχόμενο να κληθούν και άλλοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αμέσως αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σπ. Λάππα να φέρεται να σχολιάζει ότι η Προανακριτική δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους πριν από τη σύνταξη του πορίσματος. Δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπόπτους κάποιους επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Μιωνής, φέρεται να συμπλήρωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πυροδοτήσει ξανά την επιτροπή απειλώντας την πλειοψηφία για τρίτη συνεχόμενη φορά με αποχώρηση», αναφέρουν κύκλοι της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότειναν άλλη λίστα μαρτύρων: μεταξύ άλλων, τους επόπτες αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσο, τους εισαγγελείς Καλούδη και Ζαγοραίο, επίσης την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη, καθώς και άλλους. Σε έναν εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται και η ακόλουθη φράση: «Εμμένουμε να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν επί του ερευνητέου θέματος. Χωρίς τη διασφάλιση των εχέγγυων εμείς θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά, θα συνεχίσουμε να παριστάμεθα μόνο για να προβάλλουμε ενστάσεις στις μεθοδεύσεις σας».

«Στόχος τους ήταν ξεκάθαρα να τραβήξουν τη διαδικασία σε μάκρος», σχολιάζουν «γαλάζιες» πηγές, ενώ με αφορμή αποχώρηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν κάποια στιγμή φάνηκε να διαμορφώνεται περιβάλλον πλήρους διαφωνίας ως προς την κατάρτιση της λίστας των μαρτύρων, σημείωναν ότι με την αποχώρηση αυτή «αφήνουν εκτεθειμένο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τον εγκαταλείπουν. Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην τύχη του».

Για «προκατασκευασμένο πόρισμα της Ν.Δ.» και για «ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του κράτους δικαίου», κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-μέλη της επιτροπής, αιτιολογώντας τη χθεσινή αποχώρησή τους.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ προτάθηκε να κληθεί εκ νέου ο κ. Αγγελής, ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι θα ζητηθεί από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διεξάγουν παράλληλη έρευνα, Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, ενημέρωση για τον τρόπο που έλαβαν καταθέσεις από τους Ελένη Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, ενόψει του ενδεχομένου είτε να κληθούν και εκείνοι από την επιτροπή είτε να τεθούν υπόψη οι πιθανές έγγραφες εξηγήσεις τους.

«Η αιφνίδια απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής για μετατροπή ως υπόπτων μη πολιτικών προσώπων και η μη αποδοχή του αιτήματος του Δημ. Παπαγγελόπουλου να κληθούν για εξέταση ουσιώδεις μάρτυρες, αποτελεί κοινοβουλευτικό και δικαστικό πραξικόπημα», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Δημ. Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή