Η οικονομία στη Βουλή από τον Αλ. Τσίπρα

Η οικονομία στη Βουλή από τον Αλ. Τσίπρα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή σκοπεύει να φέρει μέσα στον Ιούνιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι αριθμοί των δύο οικονομικών προτάσεων –κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης– να μπουν στον δημόσιο διάλογο. Ακόμη δεν φαίνεται να έχει καταλήξει αν θα ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση, προκειμένου να προκαλέσει και τη Φώφη Γεννηματά να διαλέξει στρατόπεδο, ή αν θα καταθέσει ερώτηση στην Ωρα του Πρωθυπουργού. Ολοι στην Κουμουνδούρου συμφωνούν πως η καλοκαιρινή περίοδος που άρχισε δεν πρέπει να χαθεί και γι’ αυτόν τον λόγο το σήμα για εγρήγορση του κομματικού μηχανισμού έχει ήδη δοθεί, με στόχο να αυξηθεί και η ροή εγγραφής νέων μελών.

Οι ίδιες πηγές της «Κ» τόνιζαν πως ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται την Πέμπτη να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη μετά την πανδημία στην περιφέρεια, και συγκεκριμένα στη Ρόδο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε έναν παραδοσιακό και μεγάλο τουριστικό προορισμό, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζομένους και τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί, προβάλλοντας για άλλη μια φορά τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, θα αρχίσει νέο κύκλο επαφών με παραγωγικούς φορείς. Οι περιοδείες των τομεαρχών και των βουλευτών θα ενταθούν από αύριο, και μάλιστα στα χέρια όλων των στελεχών σε λίγες ώρες θα βρίσκεται ένα φυλλάδιο, το οποίο θα μοιράζεται στους πολίτες και θα συμπυκνώνει τα βασικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικοινωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κόσμο, στο πλαίσιο του δυνατού, αποκαθίσταται σταδιακά, με την ελπίδα πως το επόμενο διάστημα θα έχει κερδηθεί σημαντικό δημοσκοπικό έδαφος. Μέχρι την ολοκλήρωση του εκλογικού προγράμματος, τον Σεπτέμβριο, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης πιο πυκνές εμφανίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν και καινούργια

διαδικτυακά σποτ.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χθες σε καταστήματα εστίασης στην Καισαριανή, θέλοντας να κάνει μια πρώτη αυτοψία στη συγκεκριμένη αγορά. «Εμείς λέμε ότι δεν είναι σωστό αυτή την ώρα να επιδοτείται η αναστολή της εργασίας, αλλά η ίδια η εργασία», σημείωσε, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό και προτείνουμε, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, να επιδοτεί το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές συν το 40% του μισθολογικού κόστους». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε στους καταστηματάρχες πως βασικός άξονας του προγράμματός του είναι η ενίσχυση κάθε επιχείρησης με 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, καθώς και η μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε συζήτηση για αυτό το πακέτο, όμως πιστεύω ότι και εσείς, αν αρχίσετε και διεκδικείτε, κάποια από αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση θα τα υλοποιήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή