Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σε τρία μέτωπα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σε τρία μέτωπα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολυμέτωπη αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ προς τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης συνεχίζεται, με τα «βέλη» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στοχεύουν κυρίως στην πολιτική που ακολουθείται για τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, αλλά και την επιτροπή που θα διαχειριστεί την ευρωπαϊκή ενίσχυση των 32 δισ. ευρώ. Για το τελευταίο, μάλιστα, από την Κουμουνδούρου χτυπούν «καμπανάκι» στον πρωθυπουργό πως ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 18-19 Ιουνίου οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι μέτρα λιτότητας και ενδεχόμενη υπαγωγή της χώρας σε ένα νέο μνημόνιο θα πρέπει να απορριφθούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είναι πολλά τα μηνύματα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά προς το Μαξίμου και μόλις χθες μεγάλωσε την ατζέντα, υποστηρίζοντας ότι προχωράει στην ιδιωτικοποίηση των βασικών δομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ. Το πλάνο που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για να πείσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί μια ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική, οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί σήμερα σε έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί την πρώτη του εξόρμηση στην περιφέρεια μετά την πανδημία στο νησί των Ιπποτών, προκειμένου να αναπτύξει το πρόγραμμα του κόμματος (συνάντηση με φορείς, δημάρχους, περιφερειάρχη και επίσκεψη στην παλαιά πόλη και την αγορά) προτάσσοντας την εμπροσθοβαρή στήριξη της εποχικής επιχειρηματικότητας. Η ημέρα θα εξελιχθεί σε ένα άτυπο debate, αφού στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως βολεύει το γεγονός ότι το βράδυ ο πρωθυπουργός μαζί με τον Χάρη Θεοχάρη θα παρουσιάσουν την καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι τόνοι έχουν ανέβει, καθώς στην Κουμουνδούρου κατηγορούν τον κ. Θεοχάρη ότι παρακάμπτει τον ΕΟΤ αναθέτοντας την προβολή της χώρας σε ιδιώτες: «Οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες συντονίζονται από τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Στιβ Βρανάκη, φανερώνουν ότι η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το πώς θα μοιράσει το δημόσιο χρήμα στους φίλους της, εν προκειμένω την εταιρεία Marketing Greece. Ηδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΤ προτίθενται να παραιτηθούν», σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως ο ξενοδοχειακός κόσμος είναι δυσαρεστημένος από τις μέχρι τώρα επιλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή