Βουλή: Στα άκρα η σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την προανακριτική Παπαγγελόπουλου

Βουλή: Στα άκρα η σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την προανακριτική Παπαγγελόπουλου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την «προανακριτική» Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με γραπτή σημερινή δήλωση τους κάνουν λόγο για «πραξικόπημα» και μετατροπή της κοινοβουλευτικής Επιτροπής «σε κομματικό όργανο της ΝΔ».

Ειδικότερα, στην δήλωση τους οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: «Σήμερα η πλειοψηφία της Προανακριτικής προχωράει σε ένα ακόμη πραξικόπημα μετατρέποντας μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε κομματικό όργανο της ΝΔ.Απόδειξη ότι αρνούνται έως και σήμερα να έρθουν και να καταθέσουν ως μάρτυρες ανώτεροι και ανώτατοι εν ενεργεία δικαστικοί όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Προανακριτική ζήτησαν να έρθουν ως μάρτυρες οι επόπτες Αντιεισαγγελεις του Αρείου Πάγου κκ Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος καθώς και οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος. Η ΝΔ αρνείται να κάνει δεκτό το αίτημα μας αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απόκρυψη της αλήθειας.

Μετά τις προχθεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το περιεχόμενο εγγράφων του FBI μέσω των οποίων μάθαμε ποιοι γνώριζαν και από πότε ότι υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, για μίζες σε υπουργούς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποδεικνύεται ότι το ένα και μοναδικό σκάνδαλο, είναι αυτό της Novartis. Οι "κρυφοί άσσοι" όπως θέλησαν να παρουσιάσουν τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αγγελής έβγαλαν και πάλι σκάνδαλο Novartis. Η προσπάθεια δε της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να μας πείσουν ότι δεν ισχύουν αυτά που εύκολα καταλαβαίνει κανείς όταν τα διαβάζει ήταν απλώς γελοία

Όσα μέσα και αν χρησιμοποιήσει η ΝΔ, τρομοκρατώντας μάρτυρες και εισαγγελείς για να "θάψει" οριστικά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα της το επιτρέψει».

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα το απόγευμα (5 μμ) είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η -όπως είναι τυπικά η ονομασία της- «Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του», με θέμα «Κλήση για παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ενημέρωση των καλουμένων για την χρήση των παρεχόμενων προς αυτούς δικαιωμάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας». Τα πρόσωπα που έχουν κληθεί ως ύποπτοι είναι οι Δ. Παπαγγελόπουλος, Ι. Φιλιππάκης, Αλέξ. Τάρκας και η Ιωάννα Παπαδάκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή