Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αποφασίζει

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αποφασίζει

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής καλείται να αποφανθεί εάν μπορεί η Προανακριτική να καλέσει προς κατάθεση, ως υπόπτους, μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνεί με τον δρομολογηθέντα από την πλειοψηφία σχεδιασμό να κληθούν ο εκδότης Ι. Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Αλ. Τάρκας και Ιωάννα Παπαδάκου για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας εκ νέου με αποχώρηση, ήγειραν ενστάσεις και για τα πρόσωπα που καλούνται ως μάρτυρες, παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπα αυτά είναι εξ εκείνων που έχει προτείνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Βουλευτής της Ν.Δ. φέρεται να αναρωτήθηκε για ποιο λόγο απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρες που έχει προτείνει ο ίδιος ο Δημ. Παπαγγελόπουλος, ενώ συνάδελφός του από το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού σημείωσε επίσης ότι η πρόταση της πλειοψηφίας προήλθε από τη λίστα των προσώπων που είχε παρουσιάσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, έθεσε το ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει τη διαδικασία με απειλές για αποχώρηση.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημ. Λάππας φέρεται να σημείωσε ότι αιτία αποχώρησης θα είναι τυχόν επιλογή να μην κληθούν ως μάρτυρες οι εισαγγελείς Γ. Καλούδης και Ηλ. Ζαγοραίος, ενώ αργότερα, ανεβάζοντας και πάλι τους τόνους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μέλη της Προανακριτικής σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Αποκαλύφθηκαν πλήρως η υποκρισία, η σκοπιμότητα και η παρανομία της πλειοψηφίας της Ν.Δ., που παρά τον νόμο και αντίθετα με το Σύνταγμα, έχει προαποφασίσει την παραπομπή Παπαγγελόπουλου. Φοβούνται τους Εισαγγελείς, ενώ σε ένα Κράτος Δικαίου και μία ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε να το επιδιώκουν. Θλίψη και μόνο θλίψη. Η θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής είναι κρίσιμη, διότι ομιλούμε για “δικαιώματα” υπόπτων και μάλιστα και μη πολιτικών προσώπων που ήδη ελέγχονται από τον φυσικό τους δικαστή, ιδίως όταν καλούνται ως ύποπτοι χωρίς ποτέ να έχουν κληθεί στην Ολομέλεια για να “απολογηθούν“ ούτως ειπείν. Πού ζούμε; Σε τι ακριβώς καθεστώς;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή