Τσίπρας: Η αδράνεια της κυβέρνησης επιδεινώνει τη ζημιά

Τσίπρας: Η αδράνεια της κυβέρνησης επιδεινώνει τη ζημιά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο Αλέξης Tσίπρας συνέχισε την επίθεση στην κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας, τονίζοντας πως «η αδράνειά της να παρέμβει ουσιαστικά και δυναμικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας πολύ φοβάμαι ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζημιά». Με τη θέση πως ο κορωνοϊός συνάντησε τη χώρα ενώ είχε ήδη μπει στην ύφεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στο στόχαστρο την οικονομική στρατηγική που χαράχθηκε, που δεν είχε, όπως υποστήριξε, εμπροσθοβαρή χαρακτηριστικά: «Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει ύφεση τόσο για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 όσο και για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Εχει καταγράψει πτώση σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας για σειρά μηνών μετά το καλοκαίρι του 2019, όπως η βιομηχανική παραγωγή. Με λίγα λόγια, ο κορωνοϊός μάς συνάντησε ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος».

Επιχειρώντας για άλλη μία φορά να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας στον χώρο της εργασίας, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές και για τον ΣΕΒ σε σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και για τις ρυθμίσεις που πέρασε ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή: «Κάποιοι θεωρούν ακόμα ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο περιορισμός της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων, η συγκράτηση του κατώτατου μισθού και η διευκόλυνση των απολύσεων μπορούν να οδηγήσουν σε μεγέθυνση του ΑΕΠ, διεύρυνση του οικονομικού κύκλου και αύξηση της απασχόλησης», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η νέα διοίκηση του συνδέσμου έχει κρίσιμο ρόλο στη νέα φάση που μπαίνει η χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του ΣΕΒ ζήτησε την περαιτέρω ενδυνάμωση του συστήματος υγείας, την απευθείας, μη επιστρεπτέα, ενίσχυση των επιχειρήσεων με 3 δισ. ευρώ συνολικά, καθώς και την ενίσχυση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός εγγυοδοτικού προγράμματος με εγγυήσεις από 80% έως 100% σε ειδικές περιπτώσεις και η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής.

Τα κομματικά ΜΜΕ

Σήμερα θα συνεχίσει τις εργασίες της η Πολιτική Γραμματεία με βασικό θέμα την επανέναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών και τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στα τέλη του μήνα. Στη χθεσινή σύσκεψη ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης, που έχει αναλάβει την «καυτή πατάτα» της ανασυγκρότησης και της ενοποίησης των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε το όργανο για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της παρουσίας τους στον χώρο. Βασικός στόχος είναι, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, να λειτουργήσει σε πιλοτικό επίπεδο το νέο διαδικτυακό κανάλι. Στη συνεδρίαση μπήκαν στο τραπέζι λύσεις με τις οποίες θα μπορούσε να ενισχυθεί το εγχείρημα τόσο οικονομικά όσο και με εξειδικευμένο προσωπικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή