Χωρίς ανταπόκριση το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ

Χωρίς ανταπόκριση το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να ενωθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας επισημαίνουν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το βλέμμα της Κουμουνδούρου παραμένει στραμμένο προς το ΚΙΝΑΛ, αναζητώντας τα νέα πεδία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση το επόμενο διάστημα. «Πώς βγαίνουμε από την πανδημία, ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, πώς θα πρέπει να συγκροτηθεί ένας ευρύτερος προοδευτικός πόλος. Μιλάμε για συνεργασία προγραμματική, που θα μπορούσε να φτάσει και στο πεδίο της διακυβέρνησης με απλή αναλογική ή και χωρίς απλή αναλογική», ανέφερε ο Ν. Βούτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κάνοντας ένα ακόμα άνοιγμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως τόσο τα ντεσιμπέλ που έχει ανεβάσει η Φώφη Γεννηματά προς την κυβέρνηση όσο και οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Αριστερά και στη Δεξιά μπορούν να ανοίξουν τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Σε αυτό το πνεύμα, ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε στην εφημερίδα «Εποχή» πως «το θετικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο χώρος του ΚΙΝΑΛ αισθάνεται την ανάγκη της οριοθέτησης απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό». O γραμματέας του κόμματος ξεκαθάρισε πως δεν είναι στα σχέδια του Αλ. Τσίπρα ο διεμβολισμός του ΚΙΝΑΛ: «Οταν μιλάμε για συμμαχίες, μιλάμε για την ανάγκη σεβασμού της ιδιαιτερότητας και της αυτονομίας του άλλου. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να γίνει ο αποκλειστικός εκφραστής του χώρου από την Αριστερά μέχρι την Κεντροαριστερά».

Στο Κίνημα Αλλαγής εξακολουθούν να αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συμπόρευσης, ξεκαθαρίζοντας πως τέτοιου είδους συζήτηση δεν έχει γίνει ποτέ. Στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο Παύλος Χρηστίδης έκοψε με το μαχαίρι κάθε κουβέντα, τονίζοντας πως «αντιλήψεις τύπου Παπαδημούλη, που κάνουν business με πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έχουν σχέση με ιδέες και αξίες της Κεντροαριστεράς». Χαρακτήρισε εγκλωβισμένο τον Αλέξη Τσίπρα που τον καλύπτει και συμπλήρωσε ότι «εμείς συζητάμε με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί η Κεντροαριστερά να εκφράζεται με εμμονές, όπως, για παράδειγμα, ότι τα αγγλικά στα σχολεία είναι δάκτυλος Αμερικανών».

Ο Τσίπρας στο PES

Τα «δίχτυα» του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία συνεχίζει να απλώνει ο Αλέξης Τσίπρας και στο εξωτερικό, αφού χθες συμμετείχε για άλλη μια φορά στη σύνοδο του Ευρωσοσιαλιστών ηγετών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης είναι δεδομένη, «αλλά η υιοθέτησή του δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα αποκτήσουμε και μια κεϊνσιανή Ευρώπη». Ζήτησε οι προοδευτικές δυνάμεις να εξασφαλίσουν ότι το πακέτο στήριξης δεν θα συνδυαστεί με δάνεια και ευρωπαϊκούς ή εθνικούς όρους λιτότητας, αλλά θα βασιστεί σε επιχορηγήσεις και ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών κατά της ανεργίας και υπέρ του ευρωπαϊκού εγγυημένου εισοδήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή