Επίθεση Βενιζέλου κατά ΔΗΜΑΡ

Επίθεση Βενιζέλου κατά ΔΗΜΑΡ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σύγκρουση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη με αφορμή τη συνάντηση του κ. Φ. Κουβέλη, με τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Ευρωσοσιαλιστών, κ. Χ. Σβόμποντα. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προχώρησε σε οξύτατη επίθεση κατά της ΔΗΜΑΡ, την οποία εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε ότι προσπαθεί να λειτουργήσει παρασιτικά εις βάρος του ΠΑΣΟΚ στο ΕΣΚ. Αν και κάλεσε εκ νέου τη ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές, σημείωσε πως από τη στιγμή που το κόμμα αυτό αποχώρησε από την κυβέρνηση, επήλθε μία τομή στη συμπεριφορά του, ενώ τόνισε ότι το μόνο μέλος του ΕΣΚ στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να λειτουργούν παρασιτικά εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και άρα εις βάρος του ΕΣΚ», είπε, ενώ επικαλούμενος τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σβόμποντα τόνισε ότι ασφαλώς «δεν είπε σε κανέναν ότι μπορεί να υπάρχει πολλαπλότητα συμπεριφορών».

Χαρακτήρισε τον ισχυρισμό πως στηρίζεται η ΔΗΜΑΡ από το ΕΣΚ αστεία και προσβλητική συζήτηση, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η στάση του υπαγορεύεται από κομματικά κριτήρια, λέγοντας ότι «αν ήταν να στεκόμαστε σε κόμματα και πρόσωπα, η χώρα θα είχε πάει κατά διαόλου!». Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι κάποιοι κάνουν «τον καλό, τον συμπαθή, τον αθώο στις πλάτες μας» και πρόσθεσε ότι ήθος δεν είναι η ηθικολογία, αλλά το να στέκεσαι όρθιος, για το καλό του τόπου. Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ σχολίαζαν χθες ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την ψυχραιμία της». Ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρ. Μαχαίρας δήλωσε ότι «η ΔΗΜΑΡ –θέλει δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ– είναι δύναμη της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, που εντάσσεται όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά, στον ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο». Ο κ. Θ. Μαργαρίτης δήλωσε ότι θα πρέπει «ο κ. Βενιζέλος να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη νηφαλιότητα την υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».

Ο κ. Βενιζέλος παραχώρησε τη συνέντευξη με σκοπό να ενημερώσει για την περιοδεία του σε Γαλλία και ΗΠΑ και τη συμμετοχή του στη «Γενεύη 2», στο Μοντρέ, και στο Ευρ. Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Ανακοίνωσε ότι έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις 27/1, ότι ο ίδιος θα είναι στο Στρασβούργο στις 2/2, ενώ προανήγγειλε περιοδεία στις βαλκανικές πρωτεύουσες (και στα Σκόπια), με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας σε σχέση με τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι Αμερικανοί, λέγοντας ότι δεν είναι παράλογο να εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώ πρόσθεσε ότι «κανείς στο εξωτερικό δεν λέει τίποτα πιο έντονο και πιο αυστηρό από ό,τι λέμε εμείς εδώ». Σε σχέση με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια αξιόπιστη έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί πέραν των ορίων του Λιμενικού. Σε ό,τι αφορά το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, δήλωσε πως δεν πρόκειται να απορριφθούν υλικά στη Μεσόγειο, πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν επαφές με τους Αμερικανούς, ώστε «η διαδικασία της υδρόλυσης να γίνει εκτός των ορίων της Μεσογείου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή