Πυρά από Φ. Γεννηματά κατά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά από Φ. Γεννηματά κατά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διμέτωπο, σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε χθες η κ. Φωτεινή Γεννηματά με την ομιλία της στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις της πρότασης του κόμματός της για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων. «Είναι ένα “Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης” της χώρας που διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί και έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Είναι πολύ δύσκολη περίοδος για τον τόπο. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για τη ζωή μας και την πολιτική ζωή», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και συνέχισε: «Αλλάζουν τα δεδομένα. Συντελούνται μεγάλες αλλαγές. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να τις αντιλαμβάνεται. Και από την άλλη, το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε. Εχει ηττηθεί εκλογικά, ιδεολογικά, ηθικά. Η πολιτική τους γύμνια δεν κρύβεται».

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «η εκδηλούμενη δυσφορία του κόσμου θα αρχίσει να αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά» και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «τώρα, που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου με το αφήγημα μας για τη Νέα Αλλαγή». Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, ως απάντηση του ΚΙΝΑΛ στην πρόταση της Επιτροπής Πισσαρίδη.

«Η ευκαιρία που δίνεται στη χώρα με το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ιστορική. Υπάρχουν σημαντικοί διαθέσιμοι πόροι», είπε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για «ιεραρχημένες κατανομές που αφορούν: Πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Μέτρα κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας (διετής ορίζοντας). Ολοκλήρωση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας (εντός τριετίας). Επενδύσεις για τη στροφή στην παραγωγή, την ανασυγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου στη μεταποίηση, τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αγροτική οικονομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή