Τροπολογία: Πώς θα κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού

Τροπολογία: Πώς θα κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν και θα ανοίγουν σχολικές μονάδες, με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού, θεσπίζεται με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Μιλώντας στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι με τη διάταξη της τροπολογίας θεσπίζεται η δυνατότητα η επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνωμοδότηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν εκδώσει οι ειδικοί επιστήμονες.

Η υπουργός πρόσθεσε πως «έχει συσταθεί μια ειδική μονάδα, μια task force, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα παρέχει επιπλέον καθοδήγηση στους διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές Υγείας των Περιφερειών προκειμένου να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί αναφορικά με το πότε κλείνει ενδεχομένως ένα τμήμα ή μια σχολική μονάδα λόγο κορωνοϊού».

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως «για κοινωνικούς λόγους παρέχεται η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα απόσπασης και κατά τα δύο πρώτα χρόνια του διορισμού του σε ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών καθώς και μελών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού».

Πρόκειται, όπως είπε η υπουργός «για τους μόνιμους διορισμούς που έχουν γίνει, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα και κατά τα δύο πρώτα χρόνια διορισμού αυτών των εκπαιδευτικών να μπορούν να πάρουν απόσπαση στις περιπτώσεις εκείνες που οι ίδιοι ή και οι σύζυγοί τους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή είναι πολύτεκνοι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Με μάσκες και αντισηπτικά η πρώτη ημέρα στο σχολείο (εικόνες)

Το στοίχημα της μάσκας τη νέα σχολική χρονιά

Μια διαφορετική επιστροφή στα θρανία λόγω COVID-19

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή