Χαμόγελα Μαξίμου για το «πρώτο κουδούνι»

Χαμόγελα Μαξίμου για το «πρώτο κουδούνι»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία στο «πρώτο κουδούνι» εξέφρασε ο πρωθυπουργός που βρέθηκε μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων για την τελετή του αγιασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους μαθητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθήσουν τη φετινή χρονιά. «Είναι μια στιγμή που επιτρέπεται ο ένας να αντιγράφει τον άλλον. Στο να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές», ανέφερε, απευθυνόμενος στους μαθητές. Υπογράμμισε πως οι μάσκες και τα παγούρια εστάλησαν παντού στην ελληνική επικράτεια, προσθέτοντας ότι είναι ελάχιστες, πλέον, οι περιπτώσεις όσων αρνούνται να τη φορέσουν. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως γνωρίζει τις δυσκολίες για τη χρήση της μάσκας: «Θαυμάζω, όμως, το γεγονός ότι όλες και όλοι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε, τελικά, αυτό το οποίο 
είναι σωστό». 

Στην κριτική που είχε δεχθεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα από την αντιπολίτευση απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης: «Οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάστηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία».

Σε επικριτικούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ούτε προσλήψεις περισσότερων εκπαιδευτικών ούτε καθαριστών και καθαριστριών για να απολυμαίνουν τακτικά τις αίθουσες. Αντ’ αυτού, στο δημοτικό αυξάνεται, αντί να μειώνεται, ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη. Και τα πρωτάκια μας φέτος θα είναι σε τάξεις των 27 παιδιών αντί των 22. Το αίτημα να μοιραστούν οι τάξεις στα δύο, είναι απολύτως λογικό στις συνθήκες της πανδημίας, προκειμένου να διεξαχθεί ασφαλέστερα και ομαλότερα η φετινή σχολική χρονιά. Απαιτεί όμως προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και περισσότερων αναπληρωτών και όχι 20.000 λιγότερων από ό,τι ήταν πέρυσι».

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «φέτος το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Χωρίς σωστή προετοιμασία από την κυβέρνηση για την προφύλαξή τους από την πανδημία και αποφυγή του συνωστισμού στις τάξεις». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει το Μαξίμου, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες, στις δίκαιες διεκδικήσεις που απαιτούν το αυτονόητο της εποχής μας. Τα σχολεία να είναι ασφαλή».

Αντιπαιδαγωγική και ανορθόδοξη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Βελόπουλος την απόφαση της κυβέρνησης να φορούν μάσκα τα παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου «χάριν εξυπηρέτησης συμφερόντων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή